Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 priežastys, kodėl įmonei reikėtų ir toliau investuoti bei augti nepaisant nuosmukio

Grynieji pinigai yra bet kurios įmonės gyvybės pagrindas. Tačiau pandemijos metu gali būti sudėtinga teisingai interpretuoti grynųjų pinigų situaciją jūsų įmonėje. Ar reikėtų elgtis atsargiau? O gal tęsti verslą kaip įprasta? Kada bus saugu vėl pradėti samdyti darbuotojus? Kokie yra prioritetai, kur galima investuoti įmonės pelną?
Krovininis laivas
Krovininis laivas / 123RF.com nuotr.

Kilus bet kokio pobūdžio ekonominėms problemoms ar didelėms krizėms, pirmas žingsnis, kurio turėtų imtis įmonė, yra pasitikrinti savo padėtį ir įvertinti savo galimybes dabartinėje aplinkoje. Bet iškart po tokios vidinės revizijos jokiu būdu nereikėtų nugrimzti į ilgą ir tingų neveiklumo laikotarpį. Geriausios įmonės, kad ir kokia sudėtinga būtų jų padėtis, toliau juda į priekį ir toliau investuoja į save ir savo augimą.

Klasikinis pavyzdys būtų 2008 metų hipotekos krizė. Ten, kur visi matė nuolaužas, Warrenas Buffetas pamatė galimybę. Jis investavo milijardus dolerių į įmones, kurios, jo manymu, atlaikys audrą, ir padėjo joms tai padaryti. Jis išplaukė iš vienos skaudžiausių finansų krizių, kokią mūsų šalis kada nors patyrė, 10 milijardų dolerių turtingesnis. Tokia pati logika galioja ir jums, nesvarbu, kokio dydžio įmonė esate.

Finansų krizės ar pandemijos metu arba kai politinė įtampa yra didelė, įmonė negali tiesiog „grįžti atgal“. Vienintelė kryptis yra pirmyn, ir, norint efektyviai judėti į priekį, reikės ieškoti galimybių patobulinti tai, ką darote, kaip tai darote, ir pamatyti, kokių naujų galimybių atsirado, kurios anksčiau galbūt neegzistavo. Toliau pateikiame keturias priežastis, kodėl dabar ne laikas žaisti konservatyviai, o kaip tik reikėtų investuoti į savo, kaip verslo, augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius