Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar išradus skiepus, koronavirusas bus nugalėtas? Nebūtinai

Dabar visiškai aišku, kad pasaulis negali visiškai išsivaduoti iš dabartinių dėl naujojo koronaviruso įvestų apribojimų, kol nebus išrasta vakcina. Dar niekada anksčiau tiek daug gyvenimų, pragyvenimo šaltinių ir verslų nebuvo taip priklausomi nuo vienos medicininės intervencijos.
Vakcina
Vakcina / 123RF.com nuotr.

Kol mokslininkai siekia išsiaiškinti, kaip greičiau sukurti skiepus, visuomenė turi prisiminti, kad pagrindinis tikslas yra ne tik išrasti saugią ir veiksmingą vakciną, bet ir apskritai padaryti galą pandemijai. Tai bus įmanoma tik tada, kai bus galima už prieinamą kainą pagaminti milijardus dozių skiepų ir paskiepyti visus, ypač mažas pajamas gaunančius gyventojus.

Tokio masto projektui įgyvendinti reikalinga nauja perspektyva: vakcinos turi būti pripažintos būtinu visuotinės viešosiosios gerovės elementu. Negalima leisti, kad vidiniai valstybių interesai ar pelno siekis trukdytų pastangoms išrasti vakciną ir įvykdyti didžiausią istorijoje skiepijimo kampaniją. Vyriausybės, farmacijos kompanijos ir daugiašalės organizacijos turi bendradarbiauti kurint, gaminanant ir platinant skiepus. Pagaminti ir paskirstyti milijardus naujos vakcinos dozių būtų sudėtinga net tam palankesniu laikotarpiu. Norint tai padaryti pandemijos metu, prireiks precedento neturinčių pasaulinio masto pastangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius