Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 akivaizdoje – lyderystės pamokos iš viduramžių literatūros

Šiandien pasaulis yra kitoks, ir ne tik dėl koronaviruso. Atrodo, kad įvykiai vienas kitą veja vis greičiau: virusai per kelias savaites virsta pandemijomis, medicininiai iššūkiai per vos keletą dienų tampa gyvybės ir mirties klausimais o, atrodo, kertinės ir nepajudinamos mūsų laisvės akimirksniu iš mūsų atimamos tiesiogiai per televiziją.
Londono meras Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kadaise saugi ir klestinti visuomenė dabar atrodo nepaprastai pažeidžiama. 

Nepaneigiama tikrovė yra ta, kad pasaulis pasikeitė – jis dar niekada nebuvo toks mažas.  XIV amžiuje, Juodajai mirčiai prireikė keleto metų, kad pasklistų po Europą. Koronavirusui tereikėjo keleto savaičių. Šios pandemijos politika atspindi laikmetį ir situaciją – šiurkšti ir, atrodo, nekontroliuojama, priversta įsitraukti į žiaurias lenktynes, kad tik neatsiliktų nuo eksponentinės epidemiologijos matematikos.

Tačiau nors pasaulis yra kitoks, bent jau Europoje, kur gyvenimas beveik sustojo, žmonės nepasikeitė. Kaip ir anksčiau, mes bijome mirties, norime saugumo ir ieškome lyderių, kurie mus gintų. Vienas po kito Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir dabar pagaliau čia, Didžiojoje Britanijoje, po pastarojo Boriso Johnsono kreipimosi į tautą, Europos ministrai pirmininkai, prezidentai ir kancleriai siekia užtikrinti gyventojų saugumą įšaldydami savo šalių ekonomiką, nurodydami niekam neišeiti iš savo namų ir įsakydami policijai bausti asmenis, kurie nesilaiko karantino reikalavimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius