Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hipnozė – „abrakadabra“ ar ryški ateities tendencija?

Mums nutiko gyventi smarkiais laikais: karjera, darbas, stresas, visur reikia suspėti, visus darbus nudirbti. Tame pašėlusiame rate tikrojo laiko sau nelabai ir belieka. Išeminės širdies ligos jau seniai karaliauja mirties priežasčių viršūnėje.
Hipnozė
Hipnozė / 123RF.com nuotr.

Nesvarbu, ar Lietuvoje, ar Europoje, tendencija aiški. Na, čia jau tuo, prasčiausiu atveju. Tuo, kai nusivarai ir miršti, atveju. O kokios ligos dažniausiai kamuoja dirbantį žmogų?

Šalių statistiniai rodmenys šiek tiek skiriasi, tačiau lyderiai ir čia aiškūs: pirmąja ir antrąja vieta dalijasi nugaros, stuburo skausmai ir ligos, taip pat psichiniai susirgimai: depresija, burnout'as (liet. perdegimas), įvairiausios baimės, neurotiniai sutrikimai. Jos ne tik kad dažniausiai pasitaikančios, tačiau dėl savo ilgos trukmės ir brangiausiai kainuojančios. Turbūt dar atsimenate tuos laikus, kai migrena buvo laikoma išlepusių ir nuobodžiaujančių poniučių liga, o „burn-koks ten-autas“ – ištižėlių ir tinginių atsikalbinėjimu.

Šiandien turbūt retas bepasišaipytų iš diagnozės depresija ar perdegimas, juk nežinai kada ir tave tai gali užklupti. Tiesa, Lietuvoje mes vis dar per mažai apie tai kalbame, „mačo“ ir „geležinės karjeros moters, nuvaryto kuino“ sukurtas įvaizdis visuomenėje dar niekaip nesisieja su tokiomis diagnozėmis. Mes vis dar įsitikinę, kad „manęs tai niekaip paliesti negali, aš tai jau tikrai su tokiais mažmožiais susitvarkysiu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius