Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis JAV beisbolo klubo sprendimas: atvertas kelias moterims vadovauti vyrų komandoms

2020-ieji – valdžią perimančių moterų metai? Galbūt sudėtinga būtų lyginti lietuviškąjį Ingridos Šimonytės, Aušrinės Armonaitės ir Viktorijos Čmilytės-Nielsen trio su tuo, kas neseniai įvyko Aukščiausioje beisbolo lygoje (MLB), tačiau panašu, kad lapkričio 13-ąją požiūris į moteris-vadoves JAV vyrų sporto komandose pasikeitė iš esmės.
Kim Ng
Kim Ng / Vida Press nuotr.

2012 metais Floridos „Marlins“ istoriją užnugaryje palikęs beisbolo klubas įgavo Majamio „Marlins“ pavadinimą, o šį sezoną pirmą kartą į naujausius organizacijos metraščius įrašė žodį „atkrintamosios“.

Nepaisydamas gerėjančių rezultatų, „Marlins“ savininkas Derekas Jeteris nusprendė į komandos generalinio direktoriaus poziciją pakviesti tris dešimtmečius MLB pasaulyje besisukančią amerikietę Kim Ng (tariama „Ang“, – aut. past.).

Su šiuo pasiūlymu sutikusi K.Ng pateko į dėmesio epicentrą, mat tapo pirmąja moterimi, užimančia komandos vadovo pareigas JAV profesionalų vyrų sporte ir įsirašė į istoriją kaip pirmoji Amerikos azijiečių atstovė, prisijungusi prie MLB lygos generalinių direktorių klubo narių.

30 metų vardan lapkričio 13-ąją pasiekto tikslo

„Į lygą atėjau kaip praktikantė ir po trijų dešimtmečių sunkaus darbo tapau generaline „Marlins“ direktore. Tai iššūkis, kurį priimu rimtai. Kai atėjau į šį verslą, atrodė, kad moterims neįmanoma vadovauti MLB klubui, bet užsispyriau ir pasiekiau tai. Dabar mano tikslas bus atvesti „Marlins“ į čempionišką kelią ir tęsti tokios kultūros perdavimą mūsų fanams, kurie to nusipelnė“, – oficialiai pranešė K.Ng.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius