Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laiškas psichologei: mama nepritaria, kad naujas draugas dalyvautų dukros auklėjime

Miela psichologe, penkerius metus buvau ištekėjusi ir susilaukiau dukters. Mano skyrybos tėvams tapo šeimos krize – jie santuokoje išgyveno 29 metus ir nepritarė, kad išsiskirčiau. Po skyrybų dukrytei buvo dveji metukai, mano buvusysis jos auklėjime nedalyvavo, todėl užauginti mergytę padėjo mama.
Mama ir dukra
Mama ir dukra / Vida Press nuotr.

Dabar mano dukrai devyneri ir aš pagaliau savo gyvenime žengiu pirmyn. Gyvenu su sužadėtiniu, dukra jį vadina tėčiu. Mes kartu jau ketverius metus ir jis puikiai atstoja tėtį – nuveža mano dukrą į mokyklą, padeda jai atlikti namų darbus ir mielai su ja žaidžia.

Mano mama nepritaria mano sužadėtinio dalyvavimui šeimos gyvenimui. Ji mano, kad jis nuolat „slopina“ mano dukrą nustatydamas jai įvairias taisykles ir ribas. Ji nori, kad mano dukra būtų „laisva ir laiminga“, ir nuolatos primena man, kad jis nėra tikrasis mergaitės tėvas ir jokiu būdu ar jokia forma neturėtų daryti įtakos jos gyvenimui. Mama mano, kad mano dukros nereikėtų niekaip varžyti, nes ji ir taip tiek daug išgyveno (mano skyrybas ir tėčio trūkumą). Aš nesutinku ir nenoriu, kad ji užaugtų nedėkinga ir išlepinta. 

Mes nuolat dėl ​​to ginčijamės. Kai einu į savo motinos namus, bijau pasakyti „ne“ savo dukrai, nes tai taps pretekstu kivirčui ir mama visada kaltins mano sužadėtinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius