Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Laurinavičius: Kremliaus ir A.Lukašenkos pokeris: ką Baltarusijos „rinkimų“ farso scenoje veikė Maskvos samdyti aktoriai?

Iki farso, kuris ir Lietuvoje vis dar dažnai vadinamas „Baltarusijos prezidento rinkimais“, atomazgos liko vos kelios savaitės. Ir, nors šį kartą farso scenoje išvydome, o galbūt dar ir ateityje išvysime tikrų dramos elementų, nepanašu, jog rezultatas galėtų būti kitoks, negu iš anksto yra nusprendęs Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka.
Aleksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kažin ar galima net mažiausia staigmena laikyti A.Lukašenkai seniai įprastas represijas Lietuvai kaimyninėje šalyje. Deja, nebūtų nuostabu ir jei tų represijų būtų dar daugiau.

Kažin ar galima laikyti staigmena, kad A.Lukašenka bent kiek realesnius konkurentus pasistengė pašalinti dar prieš rinkimus.

Tačiau akivaizdžiai išaugusį Baltarusijos visuomenės pilietinį aktyvumą ir galbūt jau tikrai nemažos dalies žmonių nuovargį nuo A.Lukašenkos valdymo pastebėti tikrai verta.

Ir vis dėlto pagrindinė šio farso dramos elementų intriga, bent jau mano įsitikinimu, ir toliau yra susijusi ne su Baltarusijos pilietinės visuomenės galimybėmis (ar jų trūkumu) nusikratyti A.Lukašenkos režimo jungo. Ji labiau susijusi su jau daugybę metų nesibaigiančiu tikrų šulerių iš Maskvos ir Minsko lošiamu pokeriu.

Kadangi naujausią šio pokerio partiją, oficialiai, kaip minėta, vadinamą „Baltarusijos prezidento rinkimais“, praturtinti ėmėsi ir mažiausiai du Maskvos samdyti aktoriai, tai būtent į juos ir ketinu atkreipti dėmesį šiame rašinyje. Na ir, žinoma, paanalizuoti, koks pokeris iš tikrųjų yra lošiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius