Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkiasdešimt pavydo atspalvių: kokios spalvos yra jūsų pavydas šiandien?

Apie pavydą garsiai kalbėti nepriimtina – pavydas yra traktuojamas kaip visiškas blogis, ir vargiai rasite žmogų, kuris nuoširdžiai prisipažintų iš tikrųjų pavydįs. Atvirkščiai, gero tono požymis reikalauja džiaugtis su kitu ar už kitą, bet ne pavydėti. Ir vis tik žmonės pavydi.
Pavydas
Pavydas / 123RF.com nuotr.

Lietuviai norėdami pavydą sušvelninti, jį tarsi sumenkinti ir suteikti kažkokių gerųjų savybių, šiam reiškiniui priskyrė spalvas: kartais jie pavydi „juodai“, suprask, kad tau nerealiai pasisekė, taip norėčiau ir aš; baltas pavydas yra apskritai „geruolis“, signalizuojantis, kad tokiu pavydu pavydėdamas jūs priešpriešais stovinčiajam linkite tik gero.

Kartais dar mes pavydime „pačiu geriausiu pavydu“, na, o tikriausiai kažkam pavydėdami „pačiu blogiausiu pavydu“ mes tai diplomatiškai nutylime? Juk jei egzistuoja „gerasis“, tai šalia jo kažkur turi būti ir „blogasis“ pavydas.

Vokiečiai pavydėdami net „pageltonuoja“, šveicarai pavydą laiko bendra tautos yda, kuri yra ypač plačiai paplitusi, o prancūzai pavydą priskiria vienai blogiausių žmogaus charakterio savybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius