Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto revoliucija ne už kalnų. Ar valgysite mėsą iš mėgintuvėlio?

Prieš ketverius metus kamieninių ląstelių biologė Sandhya Sriram dar niekada nebuvo ragavusi jūros gėrybių. Tuomet ji apsilankė krevečių fermoje Vietname ir suprato, kad tiesiog privalo jų paragauti – tai buvo paradoksalu, turint galvoje tai, kokius vaizdus ji ten pamatė. Sąlygos buvo „šlykščios“, – sako ji.
Mėsa laboratorijoje
Mėsa laboratorijoje / 123RF.com nuotr.

Krevetės augo srutose ir buvo išmirkomos antibiotikuose ir baliklyje, kad prieš vartojimą taptų švarios. „Tai yra dalykai, kurie niekada neturėtų būti siejami su maistu. Tai ir buvo mano motyvas“, – teigė S.Sriram.

S.Sriram grįžo namo į Singapūrą, metė darbą laboratorijoje ir įsteigė įmonę pavadinimu „Shiok Meats“. Kartu su kita įmonės įkūrėja Ka Yi Ling ji pradėjo ieškoti būdų, kaip iš kamieninių ląstelių išauginti raumeninį krevečių audinį, kitaip tariant, kaip sukurti krevečių mėsą apsieinant be tikrų krevečių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius