-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marius Laurinavičius: Į premjero postą – KGB nutiestu keliu. Ką reikia žinoti apie M.Mišustiną?

Mitai, kurie kuriami Rusijoje ir platinami po pasaulį apie Vladimiro Putino tarsi iš nežinios ištrauktą naująjį premjerą Michailą Mišustiną, jau pradėti sklaidyti. Daugiausia dėl to kol kas nusipelnė korupcines Kremliaus mafijos režimo schemas demaskuojantis Aleksejus Navalnas.
Marius Laurinavičius
Marius Laurinavičius / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

A.Navalno vadovaujamas kovos su korupcija fondas atskleidė ne tik ne vienos dešimties milijonų eurų vertą M.Mišustino šeimos nekilnojamąjį turtą, bet ir tai, kad bent jau nemažos dalies to nekilnojamojo turto atsiradimas M.Mišustino šeimoje susijęs su verslininku Aleksandru Udodovu. O A.Udodovas buvo bent jau įtariamas milijardų (skaičiuojant rubliais – eurais būtų kelios dešimtys milijonų) vertės mokesčių finansinėmis machinacijomis, kaip tik tada, kai M.Mišustinas buvo Mokesčių tarnybos vadovas.

Tačiau galima mafinė Rusijos premjero portreto pusė – tik dalis to, ką būtinai verta žinoti, norint bent pabandyti suprasti tikrąją M.Mišustino vietą Rusijos mafijos režimo valdžios hierarchijoje. Nes kol kas tai, kas dažniausiai viešai skelbiama apie M.Mišustiną, gali priminti nebent KGB kurtas legendas apie savo agentus.

Menkai žinomas technokratas, neturintis ne tik politinių ambicijų, bet ir jokių galių. Pereinamoji figūra. Mokesčių tarnybos modernizuotojas, galintis tokio pat vaidmens imtis ir Rusijos ekonomikos pelkėje. Žmogus, privertęs Rusijoje mokėti mokesčius net galingiausius. Vienodai nutolęs nuo visų politinių ir ekonominių grupuočių, dažnai dar vadinamų tiesiog klanais. Tai – bene svarbiausi štrichai naujojo Rusijos premjero Michailo Mišustino portretui, kurie pakankamai stipriai brukami jo nepažįstančiai plačiajai visuomenei ne tik Rusijoje, bet ir Vakarų šalyse, taip pat ir Lietuvoje.

Tačiau manau, kad tikrai verta pateikti ir galbūt net visiškai priešingą tiek M.Mišutino biografijos, tiek ir jo asmeninio portreto versiją. O ji galbūt kiek kitoje šviesoje parodys ir patį daugelį nustebinusį Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimą patikėti šiam asmeniui premjero vairą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michailas Mišustinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michailas Mišustinas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius