Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milda Matulaitytė-Feldhausen: Atspėkite, kas Europoje valgo kates? Neatspėjote – šveicarai!

O arklius? Aha, ir vėl tie patys šveicarai. Šveicarai apskritai yra na, tokie, egzotai Europos viduryje. Kai jūs jau galvojate, kad viską apie juos žinote, staiga pasirodo, kad ne visai. Juk dažniausiai jūs šveicarus įsivaizduojate kaip mažus, mielus nykštukėlius žaisliniuose nameliuose su po kalnus laigančiomis violetinėmis karvutėmis.
Milda Matulaitytė su petnešomis
Milda Matulaitytė su petnešomis / Asmeninio albumo nuotr.

O ar žinojote, kad tie patys šveicarai yra tituluojami kaip „katėdžių tauta“? Beje, čia nedraudžiama į stalą patiekti ne tik savo mylimą katinėlį, bet ir šunelį, tiesa, tik tuo atveju, jei tai tavo paties šunelis ir tavo paties stalas.

Restoranai čia visgi apsiriboja tokia egzotika kaip arkliena ar pjaustytu karvės skrandžiu, mat katės mėsa prekiauti Šveicarijoje yra oficialiai draudžiama, tačiau dar labai neseniai anonimiškai apklausti Šveicarijos ūkininkai į klausimą, ar valgytų katieną, pragmatiškai atsakė: „O kodėl gi ne, mėsa yra mėsa“. Kodėl anonimiškai?

Todėl, kad šveicarai garsėja ir kaip ypatingai naminiams gyvūnams draugiška tauta, dar visai neseniai referendumu sprendusi gyvūnėlių advokatų klausimą. Šalyje, kur net ir sugauta lydeka gali turėti advokatą, taip taip, jūs teisingai supratote – net ir pagauta lydeka Šveicarijoje galėjo būti atstovaujama teisme, viešai pripažinti, kad valgytum savo katę ar šunį – na, sutikite, būtų drąsu. Ir neatsargu.

Mat, jei ne gyvūnų apsaugos tarnybos, tai kaimynai tokiam „mėgėjui“ greitai parodytų, kas yra tikroji meilė gyvūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius