-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Sėjūnas: Putino taikinyje – pasaulio naftos telkiniai

Nors šiandien garsiai kalbama apie mažėjančią Rusijos įtaką, silpstančią šalies ekonomiką, plojama katučių dėl mažėjančio šalies BVP (Rusija užima 11-tą vietą pasaulyje ir šalis atsilieka net nuo keturiskart mažiau gyventojų turinčios Kanados), kai kurie labai svarbūs momentai lieka už kadro.
Putino taikiklyje – naftos telkiniai
Putino taikinyje – naftos telkiniai / 123RF.com nuotr.

Iš tiesų, Rusija ir jos lyderis V.Putinas meta labai rimtą, viešai mažai aptarinėjamą iššūkį Vakarams, kuris nėra toks akivaizdus, kaip grasinimai įsiveržti į Ukrainą, subombarduoti Kijevą, ar užpulti Baltijos šalis. Panašu, jog tai tėra gumos tempimas, siekiant laimėti laiko. Tikrasis Kremliaus žaidimas va bank vyksta visai kitur – Turkijoje, Sirijoje, Saudo Arabijoje.

Klaidinga būtų vertinti ir Rusijos pasirodymą Sirijos pilietinio karo arenoje kaip karinę ir finansinę nesėkmę. Nepaisant to, kad Sirijos atstatymui prireiks apie 250 milijardų dolerių, nepanašu, kad Kremlius ten planuotų atstatyti nuo žemės paviršiaus nušluotą Alepo miestą ar investuoti į šalies ligonines. Kremlių ten domina vienintelis dalykas – nafta. Tiksliau sakant, ne pati nafta, o įtaka pasaulinėms naftos kainoms.

Šiam tikslui pasiekti Maskva jau turi draugus arba partnerius „iš reikalo“ – tai Turkija, Sirija ir Saudo Arabija su Iranu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius