Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslas neišgelbės mūsų nuo panikos dėl koronaviruso, bet teisinga komunikacija gali

Neseniai JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrams (angl. Centers for Disease Control and Prevention, CDC) perspėjus, kad JAV turėtų pasirengti naujojo koronaviruso, žinomo kaip COVID-19, plitimui, prezidentas Donaldas Trumpas savo tviterio paskyroje paprieštaravo.
Šaukti į telefoną
Šaukti į telefoną / Icons 8 team nuotr./ Unsplash nuotr.

„Koronavirusas JAV yra labai gerai kontroliuojamas. Mes palaikome ryšius su visomis susijusiomis institucijomis ir šalimis. CDC ir „World Health“ daug dirba ir yra labai profesionalūs. Akcijų rinka man pradeda atrodyti labai gerai!“ – rašė prezidentas.

Netrukus, kritikuodami prezidento elgesį COVID-19 krizės metu, Baltieji rūmai paskelbė, kad viceprezidentas Mike'as Pence'as koordinuos visus visuomenės sveikatos pranešimus apie protrūkį. Anthony Fauci, Nacionalinio alergijos ir infekcinių ligų instituto direktorius vienoje televizijos laidoje, teigė, kad jam nebuvo duota griežtų nurodymų, ką kalbėti, tačiau pažymėjo, kad turėjo gauti leidimą dalyvauti laidoje.

D.Trumpo administracijos bandymą apriboti informacijos apie ligą srautą galima vertinti kaip mėginimą ir sumažinti panikos dėl protrūkio mastą. Tai puikiai atspindi seną amerikiečių įsitikinimą, kad išvengti masinės panikos greitai besirutuliojančios visuomenės sveikatos krizės akivaizdoje, įmanoma, jei kontroliuojama informacija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius