-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„New York Magazine“: „Unfluenceriai“ – nuviliantys įtakdariai. Susipažinkite!

Kiekvieną dieną po valandą savo gyvenimo laiko paaukoju instagramui. Tai darau, kai būnu viena, dažniausiai po vakarienės, o kartais dvikovos su vidurnakčio nemiga metu. Būna ir taip, kai užsisakau internete batų padukus už 30 dolerių, kurie reklamoje įtikinančiai žada sumažinti skausmingą kulnų trynimą. Dažnai socialiniuose tinkluose giliai pasineriu ir į buvusios mano vaikystės draugo žmonos gyvenimą. Ji dalinasi aprangos detalėmis iš trilerio „Talentingasis misteris Riplis“ (The Talented Mr. Ripley) arba keistokomis, raganiškai atrodančių vynuogių nuotraukomis. Už tai ji turi 20 tūkstančių sekėjų. Aš tapau viena iš jų.
„Influenceriai“
„Influenceriai“ / 123RF.com nuotr.

Pirmiausia, mane tiesiog domina jos gyvenimas. Panašu, kad didžiulis kiekis jos „influenciškų“ pasidalinimų instagrame nėra tai, kuo domisi patys jos sekėjai. Ji „tagina“ kiekvieną savo aprangos detalę, tarytum būtų žvaigždutė premjeroje. Įrašų turinys pats įvairiausias: „selfiai“ iš prakaituotos treniruoklių salės, kaip dingstis parodyti savo iškilumus, auksaspalvė „latte“ kava, vakarienė kartu su draugėmis restorane „Pastis“, eilutės „atlikau savo DNR testą, iš tiesų esu ta kalė“, patarimai, kaip sumažinti jūsų anglies dvideginio pėdsaką, daugybė nuotraukų su ornamentinėmis plytelėmis iš kelionės į Lisaboną („mano biuras šią savaitę“, „aš dabar čia gyvenu“).

Visa tai ima erzinti, ir asmuo, kurį sekiau, staiga virto mano neapykantos objektu. Jos žinučių srautas atbaido mane nuo dalykų, kuriuos kadaise mėgau, pavyzdžiui, šešto dydžio aukštakulnių („No.6 clogs“) ar Patagonijos pūkinių striukių. Ilgainiui pradedu merktis ir braukyti nosį, ką darau tik kebliausiose situacijose, ir šnibždėti savo išmaniajam telefonui „na, neatbaidyk manęs dar ir nuo mėgstamo „Negroni“ gėrimo“.

Susipažinkite, tai anti-influencerė arba nuvilianti įtakdarė („unfluencer“), verčianti mane daryti priešingai, nei daro ji, ir išmesti tai, kas man tapo sava, tačiau yra jos pasidalinta instagrame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius