Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesorius Tomas Janeliūnas apie ES biudžetą: neapsimeskime, kad tai pergalė

Po ilgokų derybų dėl ES finansinės perspektyvos 2021–2027 m. (arba tiesiog – ES biudžeto) iš Briuselio grįžęs Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda gavo ąžuolo lapų vainiką. Nevykusiai surežisuotas ir farsu kvepiantis pasveikinimas labai simboliškai apibendrina visą ES biudžeto rezultatą. Pranešimuose spaudai žibėjo žinutės, kaip pasisekė Lietuvos žemdirbiams, o bendra išmokų suma turėtų būti didesnė, nei per 2014–2020 metus. Tik tarp tų optimistinių eilučių slepiasi nemažai ne tokių džiugių naujienų.
Grįžęs iš Briuselio G.Nausėda komentuoja apie EVT priimtus sprendimus
Grįžęs iš Briuselio G.Nausėda komentuoja apie EVT priimtus sprendimus / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Susidaro įspūdis, kad Lietuvoje nelabai kam rūpi tas ES biudžetas. Nekalbant jau apie fundamentalius principus, kaip ir kodėl būtent toks ES biudžetas buvo sutartas Europos Vadovų Taryboje, nėra net minimalios diskusijos, ką reiškia tie gražūs skaičiai, kuriuos žada ES Lietuvai per būsimą 2021–2027 m. laikotarpį.

Naujienų portalai tiesiog inertiškai perspausdino sausus skaičiukus, kuriuose pateikė naujienų agentūros ir Prezidentūra, bei pasyviai pakartojo prezidento pasigyrimo žodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius