Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida pavojuje: kas yra geros publicistikos priešai?

Redakcijos pastaba: „Denniso ir Viktorijos Rossų fondas kasmet skiria Hitchenso premiją autoriui ar žurnalistui, kuris savo darbais atspindi velionio Christopherio Hitchenso idėją: „siekti saviraiškos laisvės, tyrinėti intelekto diapazoną ir gilį ir godžiai ieškoti tiesos, nesibaiminant jokių asmeninių ar profesinių pasekmių.“ 2019 metais Hitcheno premijos laureatas tapo George'as Packeris, dirbantis „The Atlantic“ redakcijoje. Šis straipsnis adaptuotas iš kalbos, kurią jis pasakė atsiimdamas apdovanojimą. 
laikraštis
laikraštis / 123RF.com nuotr.

Christopheris Hitchensas ir aš nebuvome artimi draugai – aš tebuvau viena iš jo orbitoje besisukusių planetų. Kaskart mums susiginčijus, jo kandžios pastabos man gerokai žnybtelėdavo, o aš savo ruožtu bandydavau rasti gudriausią atsakomąjį ėjimą, ir jūs turbūt atspėsite, katras iš mūsų tardavo paskutinį žodį.

Paprastai mūsų karšti debatai būdavo susiję su Iraku. Mes abu palaikėme karą, bet aš jį palaikiau lanksčiai, liberaliai, o Christopheris palaikė jį didvyriškai, revoliucionieriškai. Kuo daugiau mačiau karo, tuo labiau gilėjo mano neviltis. Christopheriui, priešingai, niekada neatsižadėti savo įsitikinimų buvo garbės reikalas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius