Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalijimosi virusas Lietuvoje – nuo automobilio stovėjimo vietų iki pokalbių su „influenceriu“

Dalijimosi ekonomikos principu paremtos paslaugos Lietuvoje sparčiai populiarėja: šiuo metu gyventojai vienas iš kito gali ne tik išsinuomoti butą ar užsisakyti pavėžėjimo paslaugą, bet ir rezervuoti automobilio stovėjimo vietą, išsinuomoti darbo įrankį ar nueiti išgerti kavos su „influenceriu“.
Dalijimosi ekonomika
Dalijimosi ekonomika / 123rf.com nuotr.

Pirmosios dalijimosi ekonomikos kregždės – butų nuoma per „Airbnb“, pavėžėjimo paslaugos per „Uber“ ar dėvėtų rūbų pardavimo platformos lietuviams atvėrė kelius tiek prisidurti pajamų patiems, tiek pigiau įsigyti paslaugų ar daiktų tiesiai iš kitų gyventojų. Tad dalijimosi ekonomika, grindžiama daiktų ir paslaugų dalijimusi, nuoma ar pardavimu tarp paprastų vartotojų, Lietuvoje jau seniai ne naujiena.

Per kelerius metus gerokai išsiplėtė ir šių paslaugų įvairovė. O kaip tvirtina vis įdomesnių naujovių pristatantys verslininkai, gyventojų susidomėjimas tokiomis paslaugomis sparčiai auga.

15min apžvelgia įdomiausias paslaugas, kurias per įvairias internetines platformas vieni kitiems siūlo gyventojai.

Statyti automobilį Senamiestyje – perpus pigiau

Augančios kainos už automobilių statymą Vilniaus Senamiestyje pakuždėjo naują verslo idėją. Prieš pusantrų metų Vilniuje atsirado galimybė trumpam ar ilgam išsinuomoti privačią automobilių stovėjimo vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius