Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Santaros klinikų pacientų maitintojas rizikos nesibaido, nors pipirų jau gavo

Kai Mindaugas Aldonis lapkričio 18 dienos pavakarę įžengė į Santaros klinikų virtuvę, pamatė vaizdą, užgniaužusį jo kvapą. Glumino netvarka, paviršiai – riebaluoti, o ant pečių – nuo kito ryto gulanti atsakomybė pamaitinti daugiau nei 900 pacientų.
Mindaugas Aldonis
Mindaugas Aldonis, „Skonio eros“ vadovas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Iki tol šiuos ir dar beveik tūkstantį kitų Santaros klinikų padalinių pacientų maitino bendrovė „Pontem“. Bet išryškėjus nesutarimams, rugsėjo viduryje buvo pradėtos darybos dėl sutarties peržiūrėjimo. 

Prie apskrito stalo sėsta ne vieną kartą, derybos vyko ne vieną savaitę.

Jas intensyviai sekė „Skonio eros“ vadovas M.Aldonis, su kuriuo Santaros klinikos jau buvo pasirašiusios preliminarią maitinimo sutartį. Pagal susitarimą, jeigu „Pontem“ nebelieka, veiklą iškart perimti turi Alytaus rajono verslininkas. Derybos užsitęsė beveik pusantro mėnesio.

„Toks buvo nerimas, kada tas startas, ar jis išvis bus“, – prisimena M.Aldonis.

Arno Strumilos / 15min nuotr./ Mindaugas Aldonis ilgai laukė nežinioje, ar jo įmonė galės pradėti maitinimą Santariškėse
Arno Strumilos / 15min nuotr./ Mindaugas Aldonis ilgai laukė nežinioje, ar jo įmonė galės pradėti maitinimą Santariškėse

Galiausiai vyras sulaukė geros žinios – jis gali pradėti ruoštis vienam didžiausių savo gyvenimo iššūkių: kasdien tiekti maitinimą beveik 1900 pacientų, turinčių 28 skirtingas dietas. 

Tą lapkričio 18 dienos pavakarę į virtuvę įžengęs M.Aldonis žinojo, kad jau už pusės paros, 4 val. ryte, jo laukia svarbus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vizitas. Tarnybos specialistai spręs, ar išduoti leidimą veiklai. Kai tokia netvarka, rizika didelė.

„Patalpos tikrai buvo stipriai apleistos, chemijos nematė kažkurį netrumpą laiką. Nešvarą nuo stalų gramdėm su šveistukais, peiliais pjaustėm nuo kraštų riebalus, dirbom iš peties“, – prisimena M.Aldonis.

Negavusi leidimo, „Skonio era“ nebūtų galėjusi pradėti tiekti maitinimo. 

„Būtų buvusi katastrofa, – prisimena verslininkas, – Sunki naktis buvo, bet viską suspėjome sutvarkyti, gavome leidimą ir 6 val. ryte darbuotojai pradėjo ruošti pusryčius.“

Netvarkinga virtuvė – tik viena iš kelių buvusio maitintojo „Pontem“ paliktų staigmenų naujakuriams, reikšmingai apsunkinusių veiklą klinikose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius