Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 50 įmonių, dar nepateikusių finansinių ataskaitų: nuo „Senukų“ ir G.Žiemelio verslų iki VVĮ

Kiekvienais metais Lietuvoje veikiančios įmonės Registrų centrui privalo pateikti finansines ataskaitas, kurios prisideda prie šalies verslo skaidrinimo ir padeda tiek partneriams, tiek žiniasklaidai įvertinti įmonių veiklą. Tačiau šio įpareigojimo laikosi ne visi – dalis įmonių ataskaitas vėluoja pateikti kelis mėnesius, o dalis jų neteikia metai iš metų. 15min pateikia TOP 50 didžiausių pagal apyvartas bendrovių, jau daugiau nei tris mėnesius vėluojančių pateikti šias ataskaitas Registrų centrui.
Didžiausios ataskaitų Registrų centrui dar nepateikę bendrovės
Didžiausios ataskaitų Registrų centrui dar nepateikusios bendrovės / 15min iliustracija

Visos Lietuvos įmonės finansines ataskaitas už praėjusius metus, kuriose atskleidžiama informacija apie bendrovės uždirbtas pajamas, pelną, turtą ir kitus svarbius rodiklius, privalo pateikti Registrų centrui iki gegužės 31 dienos.

Už tam tikrą mokestį šią informaciją apie dominančią įmonę vėliau gali peržiūrėti visi norintys – analitikai, valstybės institucijos, partneriai, darbuotojai ar konkurentai. Beje, šis reikalavimas galioja ne tik įmonėms, bet ir asociacijoms, viešosioms įstaigoms, mažosioms bendrijoms.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Registrų centras
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Registrų centras

Tačiau tokio įpareigojimo paiso ne visi. Nors nuo ataskaitų pateikimo termino pabaigos jau praėjo daugiau nei trys mėnesiai, finansinių ataskaitų už 2019 metus iki šiol nepateikę 102,5 tūkst. juridinių asmenų.

„Prievolę pateikti finansines ataskaitas už 2019 metus turi beveik 190 tūkst. juridinių asmenų, o iš viso iki šiol Registrų centras yra sulaukęs maždaug 87,5 tūkst. finansinių ataskaitų. Palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, tai yra 3 proc. mažiau“, – 15min informavo Registrų centro Registrų tvarkymo direktorius Kazys Maksvytis.

Registrų centras/Kazys Maksvytis, Registrų centro Registrų tvarkymo direktorius
Registrų centras/Kazys Maksvytis, Registrų centro Registrų tvarkymo direktorius

Nustebinti gali ne tik įstatymo nesilaikančių bendrovių ir asociacijų skaičius. Tarp ataskaitas vėluojančių pateikti bendrovių yra ir stambių bei gerai žinomų Lietuvos įmonių, uždirbančių šimtus milijonų eurų pajamų. Ir net valstybės bei savivaldybės įmonių, kurios turėtų rodyti pavyzdį įgyvendindamos valstybės reikalavimus.

Tad 15min pateikia TOP 50 didžiausių pagal 2018 metų apyvartas įmonių, kurios iki penktadienio dar nebuvo pateikusios finansinių ataskaitų Registrų centrui.

Vienos iš sąrašo viršūnėje atsidūrusių įmonių dėl vėlavimo kaltino vykstančias pertvarkas, kitos – nesusipratimus ar COVID-19 pandemiją, tačiau visos kalbintos bendrovės žadėjo finansines ataskaitas Registrų centrui pateikti artimiausiu metu.

TOP 50 vėluojančių bendrovių pagal dydį

K.Maksvytis pabrėžia, kad juridinių asmenų kiekvienais metais teikiamos finansinės ataskaitos prisideda prie verslo ir organizacijų skaidrumo – partneriai, klientai ir net darbuotojai gali sužinoti, kaip sekasi įmonei.

O didžiausių įmonių, iki penktadienio, rugsėjo 10 dienos, nepateikusių finansinių ataskaitų, sąrašo viršūnėje – valstybės valdoma įmonė „Lietuvos geležinkeliai“, vienas didžiausių šalyje mažmeninės prekybos tinklų „Kesko Senukai“ ir telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius