Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gandai: „Microsoft“ rinkai ruošia išmanųjį laikrodį

Daugelis stambių korporacijų nori pirmosios išleisti išmaniuosius laikrodžius į naujai besiformuojančią šio tipo įrenginių rinką ir nenusileisti bendrovei „Apple“, kuri neoficialiais duomenimis, jau kuris laikas dirba prie savojo produkto. Apie išmaniuosius laikrodžius viešai pranešė „Samsung“ ir „Intel“ bendrovės, o dabar paaiškėjo, kad tokį produktą ruošia ir „Microsoft“.
„Windows 8“
„Windows 8“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Informacinių technologijų naujienų puslapis Amongtech.com, remdamasis neįvardytais šaltiniais, teigia, kad laikrodžio kūrimas buvo pavestas planšetinių kompiuterių „Microsoft Surface“ plėtojimu užsiimančia komandai, kuri jau yra sukūrusį keletą šio prietaiso prototipų. Pastarieji aprūpinti „Surface“ įrenginiams būdingu lizdu, jame veikia 1,5 colio įstrižainės lietimui jautrus ekranas.

Pranešama, kad galutinio produkto pirkėjams bus prieinami skirtingų spalvų dirželiai. Be to, laikrodžio ekrano stiklas bus tris kartus atsparesnis už įprastą, kadangi jo gamyboje bus naudojamas aliuminio oksidas. Mobilus įrenginys veiks modifikuotos operacinės sistemos „Windows 8“ pagrindu. 

Šaltinių teigimu, kai kurie prototipai, yra aprūpinti 6 GB duomenų kaupikliais ir palaiko LTE (4G) mobilųjį ryšį. Naujuoju „Microsoft Surface“ laikrodžiu turėtų būti galima klausytis muzikos, gauti SMS bei kitus pranešimus. 

Tai kol kas visa žinoma ir oficialiai nepatvirtinta informacija apie tariamai ketinamą išleisti produktą. Jei „Microsoft“ iš tiesų dirba prie išmaniojo laikrodžio, gali būti, kad dar nėra tiksliai apsispręsta, kokiomis techninėmis charakteristikomis ji turėtų pasižymėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius