Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atnaujinus „Google Street View“ gatvių vaizdus, anksčiau sulieti vaizdai vėl tapo matomi

Vieno Londono priemiesčio gyventojai pasipiktino pastebėję, kad atnaujinus „Google Street View“ gatvių vaizdus virtualiame žemėlapyje vėl tapo matomi jų namai, nors anksčiau jie buvo pareikalavę nuotraukas sulieti.
„Google Street View“ dviratis ir automobilis
„Google Street View“ dviratis ir automobilis / BFL nuotr.

Daugiau nei pustuzinis Varnhemo gatvės gyventojų dar 2009 metais, kai „Google“ Didžiojoje Britanijoje pristatė „Street View“ paslaugą, kreipėsi į interneto milžiną prašydami viešai nerodyti jų namų. Žmonės baiminosi, kad jų privačios nuosavybės nuotraukos gali sudominti vagis. Sulaukusi tokio prašymo „Google“ suliejo nuotraukas.

Neseniai „Google Street View“ automobiliai pakartotinai išnaršė Didžiosios Britanijos gatves ir gatvių vaizdai buvo atnaujinti. Minėtoje gatvėje gyvenantis Timas Jury nustėro pamatęs, kad jų namai vėl tapo visiems matomi.

„Aš manau, kad tai yra neteisinga, – sako T. Jury. – Prieš kelias dienas gavome raštą iš policijos įspėjantį, kad šioje vietovėje buvo įvykdyta 13 vagysčių ir žmonės yra susirūpinę dėl saugumo.“

Jis pakartotinai kreipėsi į „Google“ prašydamas užtušuoti jo ir kaimyno pensininko, kuris nesinaudoja internetu, namų nuotraukas. Vyras piktinasi, kad „Google“ pati nepasirūpino, jog atnaujinant žemėlapius tos vietos, kurios anksčiau buvo užtušuotos, tokios ir liktų.

Didžiosios Britanijos Informacijos komisaro tarnyba, atsakinga už asmens duomenų apsaugą, mano, kad „Google“ neturėjo paskelbti naujų nuotraukų. Mat būtų neteisinga tikėtis, kad žmonės nuolat tikrins, ar „Street View“ žemėlapiuose jų namai vis dar yra nematomi pašaliniams.

Visgi vargu ar kompanijai galėtų būti pareikšti kokie nors kaltinimai, mat formaliai pastato nuotrauka nėra laikoma asmenine informacija.

„Google“ teigia, kad atsižvelgs į T. Jury skundą. „Nuotraukos, kurios buvo sulietos vartotojo prašymu, tokios turėtų likti ir atnaujinus vaizdus, – teigė „Google“ atstovas. – Jei vartotojai pastebi ką nors neįprasto, pvz., jų namas vėl tampa visiems matomas, nors anksčiau buvo sulietas, raginame juos informuoti mus, kad galėtume imtis tyrimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius