-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google Maps“ naršytojai Kazachstano pasienyje netoli Čeliabinsko rado milžinišką pentagramą

Vėjų gairinamose Centrinės Azijos stepėse, izoliuotame Kazachstano kampelyje, ant žemės paviršiaus išraižyta milžiniška pentagrama. Penkiakampės žvaigždės kampus juosia apskritimas – šis keistas objektas aiškiai matomas ir programoje „Google Maps“. Artimiausia gyvenvietė – už 20 km į rytus esantis Lisakovsko miestas. Kas yra šis 366 metrų skersmens simbolis ir ką jis veikia netoli šiaurinės Kazachstano dalies ežero?
„Google Maps“ naršytojai Kazachstano pasienyje netoli Čeliabinsko rado milžinišką pentagramą
„Google Maps“ naršytojai Kazachstano pasienyje netoli Čeliabinsko rado milžinišką pentagramą / „Google Maps“ nuotr.

Nesunku nuspėti, kad daugelis internautų šią pentagramą pakomentavo kaip Šėtono simbolį, nusikalstamų religinių sektų kulto objektą ar po žeme gyventi prisitaikiusių atsiskyrėlių gyvenvietę.

„Google Maps“ programoje priartinę pentagramos centrą, pamatysite dvi vietas (kauburėlius), kurias pakomentavo ankstesni „Google Maps“ lankytojai: viena iš jų vadinama Adomu, kita – Liuciferiu, arba Šėtonu.

Tačiau pentagramos simbolį naudoja daug nesatanistinių kultūrų ir religinių grupių. Pentagramą naudojo Mesopotamijos gyventojai, Pitagoro pasekėjai, senovės graikų matematikai pitagoriečiai, taip pat krikščionys, masonai ir naujieji pagonys.

Kazachiškoji pentagrama tikrai nėra pirmas keistas radinys „Google Maps“. Naujosios Meksikos dykumoje išraižyti du didžiuliai deimantai, kuriuos juosia pora persidengiančių apskritimų. Kalbama, kad tai – slaptas scientologų bažnyčios bunkeris.

Gobio dykumos gilumoje „Google Maps“ naudotojai gali susirasti atmosferos tyrimams skirtą Yagi antenų masyvą, kuris atrodo kaip stiklo duženų mozaika. O atokiame Nevados kampelyje rasite užkandinių tinklo „Kentucky Fried Chicken“ (KFC) gigantiško dydžio reklamą su besišypsančiu Colonelio Sanderso veidu.

Nors sunku pasakyti, kam Kazachstano pentagrama yra arba buvo naudojama, kai kurie komentatoriai iškelia versiją, jog tai – apleista sovietų eros karinė bazė.

Pentagramos žvaigždę juosia apskritimo pavidalo vieškelis, kuris dabar vietomis apaugęs medžiais, todėl žvaigždė išryškėja dar labiau.

VIDEO: „Google Maps“ naršytojai Kazachstano pasienyje netoli Čeliabinsko rado milžinišką pentagramą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius