-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ ragina nesitikėti privatumo naudojantis jos „Gmail“ el. pašto tarnyba

„Google“ teigia, kad jos el. pašto tarnybos „Gmail“ vartotojai neturėtų tikėtis privatumo – esą naudojantis trečiosios šalies paslaugomis derėtų suprasti, jog paslaugos teikėjas taip pat turi prieigą prie persiunčiamų duomenų, praneša „The Huffington Post“.
Privatumas internete
Privatumas internete / 123rf nuotr.
Temos: 1 Gmail 

Tokį atsiliepimą interneto milžinė paskelbė JAV teisme nagrinėjamoje byloje, kurioje „Gmail“ vartotojai kaltina kompaniją neteisėtai skenuojant el. laiškų turinį. Tai „Google“ atlieka siekdama vartotojams pateikti tikslines reklamas, kurios atitiktų jų pomėgius.

Ieškovai kaltina „Google“ pažeidžiant jų privatumą ir reikalauja atlyginti neturtinę žalą bei atskleisti, kokia el. laiškų informacija ir kokiu mastu yra naudojama.

„Google“ teismui pateikė savo atsiliepimą, kuriame prašo atmesti ieškinį kaip nepagrįstą, esą „visi el. pašto vartotojai turi suprasti, kad jų laiškai bus automatiškai apdorojami“, o privatumo tikėtis nederėtų.

„Kaip verslo partneriui laišką siunčiantis asmuo neturėtų stebėtis, jei jį atidarys gavėjo asistentas, taip ir žmonės, kurie naudojasi el. paštu per naršyklę, neturėtų stebėtis, jei jų komunikacijos yra apdorojamos gavėjui paslaugas teikiančios kompanijos“, – teigia „Google“.

Tuo pačiu kompanija pastebi, kad patenkinus ieškovų ieškinį nusikaltimais taptų ir tokios veiklos, kaip šlamštlaiškių filtravimas ar laiškų paieška el. pašto programoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius