Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ uždaro aštuonias interneto tarnybas, tarp jų – „Google Reader“

Interneto paieškos milžinė „Google“ paskelbė uždaranti dar aštuonias savo tarnybas. Interneto bendruomenė sujudo sužinojusi, kad planuojama atsisakyti ir virtualios RSS skaityklės „Google Reader“.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Google“

„Mes pristatėme „Google Reader“ 2005 metais siekdami, kad žmonėms būtų paprasčiau atrasti naujas interneto svetaines ir sekti jų pranešimus. Nors produktas turi lojalų vartotojų ratą, pastaraisiais metais jų skaičius sumažėjo. Taigi 2013 metų liepos 1 dieną mes išjungsime „Google Reader“. Naudotojai ir programuotojai, ieškantys RSS skaityklių alternatyvų, gali per ateinančius keturis mėnesius išsisaugoti savo duomenis ir prenumeruojamų svetainių sąrašus“, – rašoma „Google“ pranešime.

Šios tarnybos naudotojus šokiravo toks pranešimas, todėl internete jau sukurta peticija, prašanti „Google“ neuždaryti „Google Reader“. Ją pasirašė per 12 tūkst. žmonių. Ar tai pakeis „Google“ nuomonę, kol kas neaišku.

Taip pat uždaromos dar 7 didelio susidomėjimo nesulaukusios ar naujas alternatyvas turinčios tarnybos (jų sąrašą galite rasti čia).

Iš viso nuo 2011 metų, kai „Google“ pradėjo „pavasario apsivalymo“ akcijas, kompanija uždarė per 70 savo įrankių ar paslaugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius