Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kaspersky Lab“ įspėja dėl sukčiavimo „Twitter“

„Kaspersky Lab“ ekspertai įspėja dėl dažniau taikomų informacijos išgavimo schemų, kuriose vartojamas „Twitter“ pavadinimas. Apgavystės schema tokia: vartotojas gauna intriguojamą žinutę su sutrumpinta nuoroda, pagal kurią jis patenka į netikrą tinklalapį, primenantį žinomą mikrotinklaraštį. Tokiame tinklalapyje įvedęs savo prisijungimo duomenis vartotojas atiduoda šią konfidencialią informaciją kibernetiniams nusikaltėliams į rankas.
„Twitter“
„Twitter“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Keli domenai, naudoti minėtoje schemoje, buvo atjungti, tačiau jų savininkai nesnaudė – paleido dar daugiau naujų veikiančių domenų. Juos atpažinti galima pagal kelis bruožus.

Užėję į originalų Twitter.com puslapį, populiariausių interneto naršyklių adreso eilutėje matysite spyną žaliame fone. Tai reiškia, kad domenas naudoja saugų „https“ ryšį ir turi „SSL CA“ sertifikatą.

Tačiau paspaudę intriguojančioje žinutėje pateikiamą sutrumpintą nuorodą vartotojai nukreipiami į piktavalių sukurtą svetainę, kurioje bus prašoma patvirtinti slaptažodį. Iš pažiūros ji gali būti panaši į „Twitter“, tačiau tinklalapio adresas bus kitoks – jame gali būti vietomis sukeistų ar pakeistų raidžių.

Ekspertai siūlo atidžiai tikrinti tinklalapio adresų rašybą, nes egzistuoja mažiausiai dar penki į Twitter.com labai panašūs domenai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius