Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labiausiai pažeidžiami programiniai priedai, skirti darbui internete

„Kaspersky Lab“ išskiria penkias pagrindines pažeidžiamų priedų, į kuriuos taikosi interneto įsilaužėliai, rūšis.
Žmogus dirba su kompiuteriu
Žmogus dirba su kompiuteriu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šių metų trečiojo ketvirčio virusinio aktyvumo tyrimo duomenimis, 50 proc. atakų įvyko pasitelkiant „Java“ pažeidžiamumus. Ši programinė įranga atnaujinama pagal vartotojo užklausą, o ne automatiškai, o tai pailgina pažeidžiamumo trukmę.

„Java“ taikomi įsilaužimo mechanizmai lengvai pritaikomi bet kuriai „Windows“ versijai. Būtent dėl to „Java“ pažeidžiamumas taip domina kibernetinius nusikaltėlius.

Antroje vietoje – atakos per „Adobe Reader“, sudariusios ketvirtadalį visų atremtų atakų. Įsilaužėlių dėmesys šiam priedui nuosekliai mažėja dėl pakankamai lengvo jų aptikimo mechanizmo ir automatinio atnaujinimo.

Apie 3 proc. atakų sudarė funkcijų „Windows Help“ ir „Support Center“, taip pat interneto naršyklės „Internet Explorer“ pažeidžiamumai.

„Flash“ failų grotuvo klaidas kenkėjai aiškinasi jau ne pirmus metus. Sistemos „Kaspersky Security Network“ šių metų trečiojo ketvirčio duomenimis, dažniausiai aptinkamų pažeidžiamumų dešimtuke atsidūrė du „Adobe Flash“ atstovai.

Penketuką užbaigia operacinės sistemos „Android“ valdomų įrenginių spragos. Pagrindinis jų tikslas – nepastebimai atlikti „jailbreak“ ir bet kokiai programai, taip pat ir kenkėjiškai, suteikti visišką prieigą prie telefono arba planšetės atminties ir funkcijų.

„Internetas tapo labai pavojinga terpe. Beveik kiekvienas tinklalapis gali būti užkrėstas, o pažeidžiamus priedus turintys lankytojai tampa kenkėjų aukomis, – komentuoja Jurijus Namestnikovas, „Kaspersky Lab“ vyriausiasis antivirusų ekspertas. – Pagrindinis viruso rašytojų tikslas – elektroninės sąskaitos ar kiti konfidencialūs vartotojų duomenys, kurie leidžia kibernetiniams nusikaltėliams išgryninti pinigus. Dėl šios priežasties kenkėjai bet kokiais metodais bando į vartotojo kompiuterį įdiegti kenkėjišką programą.“

Jis pataria vartotojams sekti įdiegtų programų atnaujinimus, taip pat naudoti antivirusinę programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius