Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai vis dažniau internete naršo mobiliaisiais įrenginiais

Mobilieji telefonai ir planšetės užkariauja internetą – kiekvienais metais vis daugiau žmonių naršo internete mobiliaisiais įrenginiais. „Gemius“ tyrimas rodo, kad daugiausiai puslapių peržiūrų per mobiliuosius telefonus ir planšetes yra sukuriama Danijoje, Slovakijos rinka auga sparčiausiai, o Lietuva gali didžiuotis esanti viena iš keturių valstybių, kuriose mobiliųjų puslapių peržiūrų dalis viršija regiono vidurkį.
Moteris naudojasi telefonu
Moteris naudojasi telefonu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimas apėmė visas centrinės ir rytų Europos šalis, kuriose „Gemius“ matuoja interneto svetainių lankomumą: Baltarusiją, Bulgariją, Kroatiją, Čekiją, Estiją, Lietuvą, Latviją, Moldaviją, Lenkiją, Slovėniją, Slovakiją, Ukrainą ir Vengriją. Taip pat į tyrimą buvo įtraukta Danija, Rusija ir Turkija. Lyginami 2012 ir 2013 metų balandžio mėnesiai. 

Duomenys parodė, kad Danija yra labiausiai išsivysčiusi mobiliojo interneto rinka, kurioje daugiau nei 31 proc. viso interneto srauto yra sukuriama naudojant mobiliuosius telefonus ir planšetes. Lyginant su 2012 metais, Danijoje šis rodiklis išaugo net 86 proc.  Didžiausias puslapių peržiūrų per mobiliuosius telefonus ir planšetes augimas užfiksuotas Slovakijoje ir Čekijoje – virš 200 proc. palyginus su 2012 m. balandžiu. 

Slovakija, kartu su Vengrija, Kroatija ir Lietuva, yra viena iš keturių valstybių, kuriose mobiliųjų puslapių peržiūrų dalis viršija regiono vidurkį (6,6 proc.). 

„Pagrindinė priežastis, kodėl šiose šalyse tokią didelę puslapių peržiūrų dalį sudaro peržiūros iš mobiliųjų įrenginių, yra tai, kad stiprūs vietiniai prekės ženklai turi mobiliesiems įrenginiams pritaikytus ar dedikuotus interneto puslapius, kurie yra populiarūs tarp vietinių vartotojų“, – sako „Gemius“ mobiliosios interneto rinkos ekspertas Krzysztofas Rosinskis.

Tolimesnė analizė parodė, kad yra tik trys šalys, kuriose mobilių puslapių peržiūrų dalies augimas per metus buvo mažesnis nei 100 proc. per metus: Baltarusija (34 proc.), Lietuva (81 proc.) ir Lenkija (87 proc.). Kitose šalyse mobiliaisiais įrenginiais atverstų interneto puslapių skaičius augo nuo 100 iki 200 procentų. 

„Tyrimo duomenys leidžia daryti prielaidą, kad visose tirtose rinkose vis dar yra didelis mobiliojo interneto vystymosi potencialas“, – apibendrino K.Rosinskis. 

Lietuvos ir kitų šalių, kuriose „Gemius“ matuoja interneto svetainių lankomumą, mobiliojo srauto duomenis galima rasti svetainėje Ranking.lt. Šiame puslapyje taip pat pateikiami interneto naršyklių, paieškos internete variklių, operacinių sistemų, mobiliųjų renginių reitingai ir kompiuterių techniniai parametrai (ekrano raiška, spalvų raiška ar „Flash“ versija). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius