Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki Rusijos ir Ukrainos programišiai kaltinami iš VISA ir NASDAQ bei kitų didelių korporacijų pavogę šimtus milijonų dolerių

Penki programišiai ketvirtadienį buvo apkaltinti pavogę mažiausiai 160 mln. kreditinių ir debetinių kortelių duomenų iš tuzino didelių korporacijų tinklų, kaip NASDAQ, VISA ar „Daw Jones“. Septynerius metus trukusi vagystė prokurorų vadinama didžiausia JAV istorijoje, praneša tinklalapis „Mashabe“.
Internetas
Internetas / simonok/sxc.hu nuotr.

Grupuotei programišių, kurių keturi buvo iš Rusijos ir vienas iš Ukrainos, ketvirtadienį Niudžersyje pareikšti kaltinimai dėl mėginimo įsibrauti į didelių korporacijų tinklus.

Keturi programišiai – Vladimiras Drinkmanas, Aleksandras Kalininas, Romanas Kotovas, Dmitriy'us Smilianetsas – kilę iš Rusijos, o Mikhailas Rytikovas – iš Ukrainos. Kaltinamieji gali būti nubausti penkeriais metais kalėjimo ir 250 tūkst. dolerių bauda. O ukrainiečiui gresia 30 metų kalėjimo ir 1 mln. dolerių bauda.

Prokurorai mano, kad dėl programišių vagystės bendrovės patyrė šimtus milijonų dolerių nuostolio. Labiausiai nukentėjo viena didžiausių pasaulyje kredito ir debeto kortelėmis mokėjimus tvarkančių įmonių „Heartleand Payment Systems“, kuri dėl duomenų vagysčių patyrė 200 mln. dolerių nuostolio.

Programišiai taip pat vogė kredito ir debeto kortelių vartotojų prisijungimo duomenis. Prokurorai mano, kad programišiai įsiveržė į NASDAQ ir „Daw Jones“ sistemas, norėdami gauti klientų slaptažodžius ir prisijungimo vardus.

Grupės nariai tarpusavyje bendraudavo internetu, kartais naudodami kodinius pavadinimus, norėdami pranešti apie sėkmę atliekant operacijas.

Po operacijų jie tikrindavo „Google“ norėdami sužinoti, kada jų veiklą aptikdavo policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius