Privatumo pavojus: svetainė rodo „Twitter“ narių naujausias žinutes, jų adresus ir namų nuotraukas

Jei nori sužinoti, kas yra ugnis, turi bent kartą nudegti. Panašiu metodu privatumo pavojus žmonėms atskleisti siekia svetainė, viešinanti viso pasaulio „Twitter“ klientų žinutes, jų adresus ir namų nuotraukas. Piktintis nėra ko – visą šią informaciją žmonės paskelbia patys.
Siekdama atkreipti dėmesį į privatumo pavojus, svetainė WeKnowYourHouse.com viešina viso pasaulio „Twitter“ klientų žinutes, jų adresus ir namų nuotraukas.
Siekdama atkreipti dėmesį į privatumo pavojus, svetainė WeKnowYourHouse.com viešina viso pasaulio „Twitter“ klientų žinutes, jų adresus ir namų nuotraukas. / WeKnowYourHouse.com nuotr.

Tinklalapis WeKnowYourHouse.com (liet. mes žinome, kur yra tavo namai) atrenka tik tas žinutes, kuriose yra paminėtas žodis „home“ (liet. namai). Namų adresas nustatomas pagal žmogaus buvimo vietą, kuri dažnai atskleidžiama skelbiant žinutes socialiniuose tinkluose. Neretai žmonės net nežino, kad atskleidžia tokią informaciją.

Maža to, atsižvelgiant į adresą pateikiama ir namo nuotrauka, kuri gaunama iš tarnybos „Google Street View“.

Tiesa, dalis jautriausios informacijos (pvz., pilnas „Twitter“ slapyvardis, dalis adreso) yra paslepiama. Mat svetainės kūrėjai teigia nesiekiantys piktavališkų tikslų, o tik nori parodyti žmonėms aplaidaus požiūrio į privatumą pavojus, skelbia Dailymail.co.uk.

Anot jų, panašus pavojus gali kilti ir skelbiant savo buvimo vietą tokiose tarnybose, kaip „FourSquare“ ar „Google Latitude“.

„Mūsų patarimas – nesiregistruokite būdami namuose, nesvarbu, ar naudojate „Twitter“, „Foursquare“, „Google Latitude“ ar bet kokią kitą tarnybą, nes jūs nurodote visam pasauliui tikslią savo gyvenamąją vietą“, – rašo svetainės kūrėjai.

Tinklalapio informacija renkama ir skelbiama automatiškai, naudojant specialias programas. Jo kūrėjai teigia, kad po valandos visa informacija ištrinama, be to, žmonės turi galimybę uždrausti tinklalapiui rinkti jų informaciją. Taip pat čia pateikiama informacija, kaip išjungti vietos nustatymą „Twitter“ mobiliojoje aplikacijoje.

Saugumo ekspertai teigia, kad ši svetainė yra bauginanti.

„Baugu matyti, kiek daug informacijos gali būti surinkta apie ką nors taip greit, naudojant tik viešai pasiekiamą informaciją“, – sakė kompiuterinio saugumo tarnybos „Sophos“ atstovė Anna Brading.

Tuo pačiu žmonės raginami atsakingiau elgtis su asmenine informacija, ypač nurodant savo buvimo vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius