Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programišiai atakavo prezidento ir kitas Pietų Korėjos svetaines

Po kelių išpuolių prieš vyriausybines interneto svetaines Pietų Korėja paskelbė kibernetinį pavojų, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Pietu Korėjos specialistai tiria padarytą žalą.
Pietu Korėjos specialistai tiria padarytą žalą. / Reuters/Scanpix nuotr.

Antradienio rytą išpuoliai surengti prieš prezidentūros svetainę, keletą kitų valstybinių ir žiniasklaidos svetainių. Vyriausybės pranešime teigiama, kad įsilaužėlių tapatybės nežinomos.

Incidentas įvyko kaip tik tuo metu, kai pusiasalyje minimos 1950-1953 metų karo tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos metinės. Šis karas supriešino šias dvi valstybes.

„Vyriausybė gali patvirtinti, jog nenustatyti įsilaužėliai surengė kibernetines atakas, po kurių uždaryta keletas svetainių, įskaitant  Mėlynųjų rūmų (prezidento rūmai, red.past.)“, – paskelbė Mokslo ministerija.

Ataka paveikė ir vyriausybės politikos koordinavimo biuro svetainę, taip pat ir žiniasklaidos serverius.

Anoniminės žinutės

Svetainėse, į kurias buvo įsilaužta, palikti Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong-uną garbinantys pranešimai, taip pat informacija, kad už tai atsakinga organizacija „Anonymous“. Tačiau pati organizacija oficialioje „Twitter“ paskyroje paneigė prisidėjusi prie šių išpuolių.

„Anonymous“ anksčiau pripažino surengusi atakas prieš socialinius tinklus, susijusius su Šiaurės Korėja. Tai buvo dalis jų operacijos, pavadintos „Free Korea“ („Laisva Korėja“).

Pranešama, kad įsilaužėliai išpuolius surengė ir prieš keletą Šiaurės Korėjos interneto svetainių. Antradienį ryte neprieinamos buvo Šiaurės Korėjos centrinės naujienų agentūros, laikraščio „Rodong Sunmun“ ir „Naenara“ svetainės.

Kovo 20 dieną surengti įsilaužėlių išpuoliai paveikė šešis Pietų Korėjos bankus, 32 tūkst. kompiuterių ir sutrikdė bankininkystės paslaugas. Dėl šio išpuolio, kuris vyko padidėjus įtampai dėl vasarį Pchenjano vykdytų branduolinių bandymų, buvo apkaltinta Šiaurės Korėja.

Šiaurės Korėja apkaltinta buvo ir dėl atakų 2009 ir 2011 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius