-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Skype“ dešimtmetis: kaip nemokami pokalbiai internetu pakeitė pasaulį

Šiandien sukanka 10 metų, kai buvo išleista pirmoji interneto pokalbių programos „Skype“ versija. Staigiai išpopuliarėjusi programa tapo neatsiejama daugelio jos naudotojų gyvenimo dalimi ir įnešė pokyčių į komunikacijų rinką.
Лого Skype
„Skype“ / Scanpix / Postimees.ru
Temos: 2 Internetas Skype

„Skype“ sukūrė programuotojų komanda, kurią sudarė estai Ahtis Heinla, Priitas Kasesalu ir Jaanas Tallinn, danas Janus Friis bei švedas Niklas Zennström. Šiuo metu jų įkurta kompanija priklauso korporacijai „Microsoft“, kuri ją įsigijo prieš dvejus metus už 8,5 mlrd. dolerių.

„Skype“ skelbia šiuo metu turinti 300 mln. aktyvių naudotojų per mėnesį. Visi programos naudotojai per dieną prašneka daugiau nei 2 mlrd. minučių. Tad nenuostabu, kad šiandien interneto naudotojams nemokami balso ir vaizdo skambučiai internetu yra savaime suprantamas dalykas, o stebėdami „Skype“ populiarumo augimą konkurentai išleido savo alternatyvas („Google Hangouts“, „Apple Facetime“, „Blackberry BBM“, „Tango“, „Viber“ ir t.t.). Visos šios programos, leidžiančios žmonėms bendrauti patogiau ir pigiau, tapo tikru galvos skausmu mobiliojo ryšio operatoriams, kurie svarstė papildomai apmokestinti jų paslaugas.

„Skype“ ne tik leidžia susisiekti su kitame pasaulio gale esančiais pažįstamais, draugais, giminėmis ar verslo partneriais, bet ir įkvėpė tokias idėjas, kaip virtualūs daktarų vizitai. Šia programa naudojasi garsūs žmonės, ja buvo skambinta iš povandeninio laivo, Šiaurės ašigalio ir kitų neįprastų vietų. O vienas vaikinas sugalvojo „Skype“ paskambinti į kuo daugiau pasaulio valstybių ir prisiskambino net 162 skirtingose šalyse gyvenantiems žmonėms. Siūlome pasižiūrėti:

VIDEO: „Skype“ skambučiai į 162 skirtingas šalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius