Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ perdavė Prancūzijos teisėsaugai duomenis apie antisemitinius pareiškimus

Socialinį tinklą „Twitter“ valdanti bendrovė penktadienį pranešė perdavusi Prancūzijos institucijoms informacijos, kuri gali padėti nustatyti virtinės antisemitinių žinučių autorius.
„Twitter“
„Twitter“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos teismas sausį įpareigojo „Twitter“ bendrovę pateikti tuos duomenis, kai buvo gautas skundas iš Prancūzijos žydų studentų sąjungos (UEJF). „Twitter“ pranešime sakoma, kad bendrovė perdavė teisėsaugos institucijoms informaciją, „leidžiančią nustatyti kai kuriuos autorius“, skelbusius antisemitinio turinio žinutes.

Bendrovė pridūrė, kad šis žingsnis „užbaigia ginčą“ su UEJF ir kad abi šalys „susitarė toliau aktyviai dirbti kartu siekiant kovoti su rasizmu ir antisemitizmu“. Pranešime nurodoma, kad abi šalys taip pat bendradarbiaus kuriant „priemones, kurios padidintų informavimo apie draudžiamas žinutes procedūros prieinamumą“.

UEJF kovo 5 dieną pateikė civilinį ieškinį prieš „Twitter“, reikalaudama 38,5 mln. eurų (132,9 mln. litų) kompensacijos už žalą, kurią esą padarė šio tarptautinio socialinio tinklo nesugebėjimas reaguoti į Prancūzijos teismo nurodymą. Studentų organizacija nurodė, kad bet kokią jai priteistą kompensaciją skirtų Šoa memorialiniam fondui.

Žydų studentų sąjunga spaudė „Twitter“ imtis griežtesnių kontrolės priemonių, kai praeitais metais socialiniame tinkle pasipylė antisemitinių žinučių, paskelbtų vartotojo #unbonjuif („geras žydas“) vardu. „Twitter“ vėliau pašalino kai kurias iš tų įžeidžiamų žinučių.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as taip pat ragino „Twitter“ vykdyti teismo nurodymą. Šis ginčas laikomas svarbiu precedentu, kai kalbos laisvė internete susiduria su įstatymais, draudžiančiais neapykantą kurstančius pareiškimus.

Spalį „Twitter“ įšaldė vienos Vokietijos neonacių grupuotės paskyrą, kai to paprašė Berlyno vyriausybė. 

Tai buvo pirmasis atvejis, kai ši JAV bendrovė pritaikė „šalies draudžiamo turinio“ politiką, leidžiančią blokuoti paskyras valstybės institucijų prašymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius