-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vokietijos Piratų partijos narė nepatenkinta internautais, kurie nelegaliai dalijasi jos knyga

Vokietijos Piratų partijos narė Julia Schramm kartą intelektinės nuosavybės idėja pavadino „šlykščia“. Jos partijos oficiali pozicija – skatinti nemokamą failų dalijimasi internete net ir tada, kai jie yra apsaugoti autorinėmis teisėmis. Tačiau šią savaitę J. Schramm pakeitė nuomonę, kai nelegaliai dalintis pradėta jos knyga, rašo „Der Spiegel“.
Piratų partija Vokietijoje
Piratų partija Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasirodo, kad J.Schramm atsisako savo partijos autorinių teisių interpretacijos – bent jau tada, kai kalba eina apie jos pačios kūrinio apsaugojimą.

Savo naujoje knygoje „Paspausk mane“ („Click Me“) politikė kritikuoja kapitalizmą ir vadinamą „turinio mafiją“. Knygą galima įsigyti už 16,99 euro (e.knyga kainuoja 13,99 euro)

Pirmadienio rytą, kai knyga buvo oficialiai išleista, internete buvo gausu nelegalių jos kopijų. Nenustatyti asmenys knygos PDF versiją įkėlė į failų dalijimosi sistemą, o nuorodą į ją išplatino per socialinius tinklus. Kartu su nuoroda keliavo ir informacija apie Piratų partiją ir jos deklaruojamą politiką, kad informacija turi būti nemokama.

Tačiau knygos leidykla „Knaus Verlag“ (priklausanti „Random House“) nedelsdama ėmėsi veiksmų. Jos teisininkai susisiekė su failų dalinimosi paslaugos operatoriumi, ir jau pirmadienio vakarą knygos nebebuvo galima nemokamai parsisiųsti. Vietoj ankstesnės nuorodos atsirado užrašas, kad failas nebeprieinamas, kai to pagal galiojančius teisės aktus pareikalavo J.Schramm.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius