Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomi idėja, kaip ieškoti nežemiškos gyvybės: Žemės tranzitai Saulės disku

Kur ieškoti protingų nežemiškų civilizacijų? Pora tyrėjų siūlo paieškas apriboti Galaktikos dalimi, iš kurios būtų matomi Žemės tranzitai Saulės disku.
Naktinio skliauto žvaigždės virš horizonto rikiuojasi į piramidę, kurios viršūnėje – skaisčiai žėrintis Veneros deimantas. Kerintį vaizdą įbridusios į Eirio ežero vandenis netoli Kati Thanda stebi trys moterys
Naktinio skliauto žvaigždės virš horizonto rikiuojasi į piramidę. / Jule Fletcher nuotr.

Tai atrodo logiška, nes tranzitų metodas egzoplanetų aptikimui greičiausiai būtų naudojamas ir kitų civilizacijų, tad iš šio regiono žvaigždžių būtų galima ir aptikti Žemę, ir nustatyti, kad ji gali būti gyvenama.

Tada nežemiška civilizacija galbūt mūsų link pasiųstų signalą, kurį galėtume aptikti. Šiame regione yra apie 100 tūkstančių žvaigždžių, taigi galimybių rasti gyvybei tinkamų planetų – visai nemažai.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://player.ooyala.com/iframe.js#pbid=91ac0f6dcbdf466c84659dbc54039487&ec=pzN3N4cDp1uBpOqfw-WQvZhC2ff8BBIM

Kaip nustatyti, ar egzoplanetoje vyksta planetologiniai procesai, tokie kaip tektoninių plokščių judėjimas? Galima bandyti aptikti atmosferos išsiplėtimą po stiprių ugnikalnių išsiveržimų.

Išsiveržimo metu išsiskiria labai daug energijos, kuri gali išpūsti atmosferą. Jei stebime planetos tranzitus, yra šansų pamatyti ir šį išsiplėtimą. Toks plokščių judėjimo įrodymų aptikimas būtų įdomus, nes manoma, kad tektonika yra vienas iš svarbių planetos gyvybingumo ingredientų.

Tyrimo rezultatai arXiv.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius