Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Įvyko Plokščios Žemės konferencija: pokštas ar reikia susirūpinti?

Lapkričio 9 ir 10 dieną, Šiaurės Karolinoje, Railėjaus mieste, vyko kasmetinė Tarptautinė plokščios Žemės konferencija. Dalyvavo apie 400 žmonių iš viso pasaulio. Viskas joje buvo tiesiog nuostabu. O žvelgiant per mokslinę prizmę – komiška.
Kažkam atrodo, kad Žemė iš tiesų atrodo štai taip
Kažkam atrodo, kad Žemė iš tiesų atrodo štai taip / 123RF.com nuotr.

Konferencijoje pranešimus su tokiais iškalbingais pavadinimais, kaip „NASA ir kiti kosmoso melai“, „Konvencinio mokslo melų demaskavimas“, skaitė įvairūs žymūs Plokščios Žemės (PŽ) sąmokslo teorijos šalininkai. Bilietai kainavo nuo 109 iki 249 JAV dolerių.

Nepaisant kontroversiškų nuomonių ir moksliškai nepaneigiamo fakto, kad Žemė akivaizdžiai nėra plokščia, vargu ar reikėtų pergyventi dėl to, kad šie žmonės susirenka. Juk visiems patinka būti apsuptiems bendraminčių.

Pavyzdžiui, žemiau pateiktame BBC vaizdo klipe galima pamatyti, kaip vienas dalyvis sako tiesiog norėjęs sutikti kitus bendraminčius. Aišku, koks nors kitas hobis būtų geresnis, bet juk kai kurie žmonės jaučia vienatvę ir jiems tereikia pakalbėti su kitais.

VIDEO: Flat Earth Conference Media 2 - CBS Philadelphia - Mark Sargent ✅

Tačiau būtų geriau, jei visas šis PŽ dalykas apsiribotų tokiais negausiais renginiais. Dabar krepšinio žaidėjai ir muzikantai pasisako, palaikydami šią idėją, o tai, pripažinkite, nieko gero. Šių metų susirinkimas buvo daug populiaresnis už ankstesnius.

O pažiūrėjus kai kurių šių kalbų įrašus, nejučia kyla abejonės dėl ryšio tarp sveiko proto ir prelegentų tvirtumo. Tai iliustruoti galėtų žemiau pateikti garsaus plokščiažemininko ir „YouTube“ kanalo autoriaus Marko Sargento klausimai ir atsakymai. Jie, tarkime taip, keisti.

Jei nenorite vargintis, žiūrėdami viską, štai kelios nuorodos. 12 minutę jis atsako į klausimą apie PŽ teorijos dėstymą mokyklose.

VIDEO: Flat Earth Conference Media 2 - CBS Philadelphia - Mark Sargent ✅

„Manau, jau nedaug trūksta. Mokslas turės išspręsti šį klausimą, paprastai ir aiškiai. Jie negali amžinai mūsų uiti“ – sakė M.Sargentas.

Tačiau labiausiai patiko, kaip jis atsakė klausimą apie Eloną Muską (ne! tik ne Elonas) maždaug 31:10. Jau pats klausimas puikus:

„Norėčiau sužinoti, ar tokie žmonės, kaip Elonas Muskas, įkūręs „SpaceX“ programą [M.Sargentas suniurzgia nepatenkintas], kai jie pagamins raketą, galinčią pasiekti skliautą… ar jie atsitrenks į jį ir iškart sprogs, ar nuslys pakraščiu?“

Ar gali M.Sargentas atsakyti į tokį klausimą? Dar ir kaip gali!

„Ok. Iš tiesų, Elonas Muskas, ką jis sako yra grynas melas. Elonas Muskas tiesiog kas savaitę traukia nesąmones iš savo sėdimosios“, – sako jis aidint auditorijos aplodismentams.

Atrodo, visa tai baisiai smagu, ir tie, kurie tokią pramogą praleido, turėtų susikrimsti. Laimė, konferencija vyksta kasmet, ir jau artėja renginiai Londone ir Sidnėjuje. Tad jeigu norite susipažinti su sunkiai suvokiamais žmogaus proto viražais – rezervuokitės vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius