Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip tiesiogiai stebėti zondo nusileidimą Marse?

Trečiadienį, spalio 19 dieną, Marso paviršių turėtų pasiekti Europos kosmoso agentūros (EKA) vadovaujamo „ExoMars 2016“ projekto modulis „Schiaparelli“. Ir nors Marse interneto nėra, EKA gyvai pateiks visą jiems prieinamą informaciją apie šio modulio nusileidimą Raudonojoje planetoje.
„ExoMars“ zondas
„ExoMars“ zondas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 1 Tiesiogiai

„ExoMars 2016“ yra bendras EKA ir Rusijos kosmoso agentūros projektas, tapsiantis pirmtaku marsaeigio projektui. Tikimasi, kad viena iš marsaeigio užduočių bus Marso grunto mėginio pargabenimas į Žemę. O dabar Marso atmosferą tyrinės orbitinis modulis „Trace Gas Orbiter“ (TGO) ir jau minėtas nuo jo atsiskyręs „Schiaparelli“, kurio užduotis – analizuoti Marsą nuo paviršiaus.

Norintiems nedelsiant gauti pačias karščiausias žinias tiesiai iš EKA būstinės apie „Schiaparelli“ nusileidimą, kosmoso agentūra parengė visą virtinę programų. Nuo 16:00 iki 18:15 Lietuvos laiku vyks EKA socialinės televizijos transliacija. Pagrindinė „ExoMars“ programa bus padalinta į dvi dalis. Pirmoji prasidės 18:44 Lietuvos laiku ir truks iki 20:00. Antroji transliacijos dalis prasidės 21:25 ir baigsis apie 23:00 Lietuvos laiku. Transliaciją galima bus stebėti EKA svetainėje arba „Facebook“ paskyroje.

Be to, ketvirtadienį nuo 11 val. ryte agentūra internetu transliuos spaudos konferenciją, kurioje bus skelbiama informacija apie misijos būklę.

Naujausios tekstinės informacijos apie „ExoMars“ misijos būseną galima tikėtis EKA misijai skirtoje svetainėje, „ExoMars“ ir „ExoMars orbiter“ paskyrose socialiniame tinkle „Twitter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius