Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmoso užkariavimas: į kosmoso misijas veržiasi ne tik JAV, bet ir Rusijos privati kompanija, kuri 2013 planuoja įvykdyti pirmą misiją

Į misijas kosmose veržiasi ne tik šalių Vyriausybių įkurtos kosmoso tyrimų agentūros, bet ir privataus sektoriaus įmonės. Naujienų agentūra „Xinxua“ praneša, kad 2013 metais Rusija į kosmosą paleis pirmą privačios kompanijos gamintą palydovą.
Žemė
Žemė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Palydovas priklausys „DX1“ klasei ir svers 50 kliogramų. Jį 2013 metais į kosmosą paleis kompanija „Dauria Aerospace“. 

Kompanija yra pirma privati įmonė, įkurta privačių investuotojų Rusijoje, kuri į kosmosą paleis savo palydovą. „Dauria Aerospace“ taip pat pasirašė bendradarbiavimo sutartį su federaline Rusijos kosmoso agentūra „Roscosmos“. Naujienų agentūra pažymi, kad šiuo bendradarbiavimu bus siekiama sukurti tikrą kosmosą ekonomiką.

15min.lt primena, kad kosmoso misijose jau dalyvauja privati JAV kompanija „SpaceX“, kuri vykdo JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) skrydžius į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Po to kai NASA nutraukė ilgai trukusę „Space Shuttle“ programą buvo pasirašyta sutartis su privačia kompanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius