-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos studentai laukiami NASA stažuotėse

Kauno technologijos universiteto studentai kviečiami stažuotis Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) Ames tyrimų centre. Tai šiomis dienomis Silicio slėnyje besilankančiai Kauno technologijos universiteto (KTU) delegacijai susitikime patvirtino centro direktoriaus Simonas P. Wordenas.
KTU rektorius Petras Baršauskas ir NASA Armes tyrimų centro vadovas Simonas P. Wordenas.
KTU rektorius Petras Baršauskas ir NASA Armes tyrimų centro vadovas Simonas P. Wordenas. / SKC nuotr.

Nors vizito metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas mokslinio bendradarbiavimo ir stažuočių klausimams, darbotvarkėje buvo numatytas laikas ir komandos, kuri šiuo metu dalyvauja lietuviško palydovo „LitSat-1“ kūrime, susitikimui su projekto kuratoriais iš NASA. Jo metu galutinai suderintos techninės palydovo detalės.

„Džiugu, kad universiteto ir NASA bendradarbiavimas tęsiasi, – dar viešėdamas JAV, telefonu sakė KTU rektorius Petras Baršauskas. – Susitarimas dėl stažuotės jau davė pradžią svarstymams, kas į ją galėtų vykti. Labai tikėtina, kad tai bus studentai iš palydovo „LitSat-1“ komandos – tokią galimybę reikėtų suteikti itin stipriam ir motyvuotam jaunimui“.

Kauno technologijų universitetas yra vienas iš misijos „Lituanica 80“ vykdytojų. Šios misijos metu į kosmosą bus pakeltas pirmasis lietuviškas jungtinės KTU ir Kosmoso mokslų ir technologijų instituto komandos sukurtas palydovas „LitSat-1“. KTU įstaigos mokslo darbuotojai ir studentai dalyvauja komponentų projektavimo, programavimo, gamybos ir testavimo darbuose.

Komandos kuriamo palydovo skrydis suplanuotas šių metų lapkričio mėnesį pagal su JAV kompanijos „LLC Nanoracks” ir Lietuvos kosmoso asociacijos pasirašytą sutartį. Misijos „Lituanica 80“ metu bus patikrinti komponentų, kurie bus naudojami 2015 metų pjezo reakcijos eksperimente, sklandus veikimas. Toks eksperimentas kosmose būtų atliktas pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius