Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai vis dar nežino, kodėl pritemsta „ateivių megastruktūros“ žvaigždė

Mėgstamiausias astronomų paslaptingas kosminis objektas, kuris, kaip skelbta, gali būti apsuptas „ateivių megastruktūra“, išlieka nepaaiškintas. Mokslininkai nežino, kodėl pritemsta Tabi žvaigždė, dar žinoma kaip KIC 8462852, rašo engadget.com.
KIC 8462852
Tabi žvaigždės, arba KIC 8462852, pritemimų astronomai vis dar negali paaiškinti / NASA/JPL-Caltech nuotr.
Temos: 1 Kosmosas

Tačiau dabar mokslininkai įdėmiau ištyrė žvaigždės ryškumo lygius ir oficialiai patvirtino, kad iš žvaigždės sklindanti šviesa per pastaruosius ketverius metus sumažėjo trimis procentais. Įdomu tai, kad šis reiškinys vyksta vos su viena žvaigžde.

Iš pradžių astronomai skelbė, kad žvaigždė pritemsta dėl praskriejančių kometų, tačiau toks paaiškinimas nublanko pranešus, jog šviesa iš žvaigždės nereguliariai pritemsta daugiau nei šimtą metų. Tiesa, kiti mokslininkai atkreipė dėmesį, jog istoriniai įrodymai apie mažėjantį žvaigždės ryškumą yra per daug menki.

Todėl anksčiau šįmet Benas Montentas iš CalTech ir Joshua Simonas iš Carnegie instituto nutarė išanalizuoti duomenis apie žvaigždę „Kepler“ teleskopu. Jie teigia, kad žvaigždės pritemimai yra reikšmingi, nepakartojami kitų žvaigždžių ir kad greičiausiai kyla ne dėl kometų debesies.

Tad atrodo, kad metus žvaigždę tyrinėjusios grupės prie tikslaus atsakymo nepriartėjo nė per žingsnį.

Dauguma mokslininkų anksčiau atmetė „Ateivių megastruktūros“ idėją – kad žvaigždė pritemsta dėl to, jog ją supa pažangios civilizacijos sukurta Dysono sfera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius