Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NASA kosmose nufilmavo NSO primenančią figūrą

Kol NASA astronautai spalio mėnesio pradžioje taisė gedimą Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS), pro TKS praskrido neatpažintas skraidantis objektas, internete jis sukėlė galybę diskusijų ir spekuliacijų.
NSO primenanti figūra užfiksuota spalio 7 dieną
NSO primenanti figūra užfiksuota spalio 7 dieną / Youtube/NASA nuotr.

Keistą objektą filmavimo kameros užfiksavo spalio 7 dieną, kai skrydžių inžinieriai Reidas Wisemanas iš NASA ir Alexanderis Gerstas iš Europos kosmoso agentūros buvo išlipę iš TKS pataisyti gedimo.

Elipsinį erdvėlaivį primenantis objektas buvo matomas nedideliu atstumu nuo astronautų maždaug pusantros sekundės.

Praėjusią savaitę NASA „Youtube“ išplatintame vaizdo įraše keletą sekundžių sumirgėjo neatpažintas skraidantis objektas, po to kamera buvo nusukta į kitą šoną.

Elipsinį erdvėlaivį primenantis objektas buvo matomas nedideliu atstumu nuo astronautų maždaug pusantros sekundės.

Tinklalapis „Examiner“ aiškina, kad objektas galėjo būti vienas iš kelių erdvėlaivių, kurie tuo metu aplankė TKS. „Space X Dragon“ erdvėlaivis atvyko į TKS rugsėjo 23 dieną, o dar po kelių dienų atvyko erdvėlaivis „Sojuz TMA 14M“, kuris į TKS atgabeno keletą astronautų.

Tačiau abu erdvėlaiviai filmavimo metu buvo susijungę su TKS, o filmuotoje medžiagoje matyti, kad objektas su TKS susijungęs nebuvo.

Kitas, labiau tikėtinas paaiškinimas nei ateivių iš kitos planetos pasirodymas, gali būti nuo TKS atsispindėjusi šviesa. Tačiau tyrėjai sako, kad tuo metu, kol astronautai buvo išėję į kosmosą, nebuvo stipraus galinčio atsispindėti šviesos šaltinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius