-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žydinti Baltijos jūra – tarp gražiausių NASA atrinktų kosminių Žemės nuotraukų

JAV kosmoso agentūra NASA visai neseniai publikavo į 168 puslapius sudėtas stulbinančio grožio ir kokybės nuotraukas, kuriose iš kosminio palydovo perspektyvos matoma mūsų planetos atmosfera, vanduo, sausuma, ledas ir sniegas, rašo engadget.com.
Taip iš kosmoso atrodo Baltijos jūros žydėjimas
Taip iš kosmoso atrodo Baltijos jūros žydėjimas / NASA nuotr.
Temos: 2 NASA Nuotrauka

Už 53 JAV dolerius galite užsisakyti šios knygos, pavadintos labai paprastai – „Earth“ –, versiją kietu viršeliu. Arba, jeigu neturite brangaus senelio, kuris nemoka naudotis internetu ir kuriam labai patiktų tokia dovana, galite elgtis kaip ir visi kiti internautai: tą pačią knygą su visais jos vaizdais nemokamai pasklaidyti NASA Žemės observatorijos interneto puslapyje. Be to, tą pačią knygą NASA platina ir PDF bei elektroninėms knygoms skirtu formatu.

Interaktyviosios knygos versijos leidžia skaitytojams spaudyti pele ant nuotraukų, išdėliotų fotogalerijos principu, ir pamatyti platesnę informaciją apie abstrakčius vaizdus. Pavyzdžiui, Sniego ir ledo skyriuje rasite vaizdų, primenančių psichologinį Roršacho testą. Bet spustelėję virš nuotraukos sužinosite, kad tai yra palydovo „Earth Observing-1“ 2010 m. užfiksuotas Mertzo ledyno slydimo į Pietų vandenyną vaizdas.

Pirmoji nuotrauka Vandens skyriuje iš pirmo žvilgsnio primena besišakojančias kraujagysles po mikroskopu, tačiau šalia jos yra keletas pastraipų, aprašančių Australijos Kvynslendo užliejamas lygumas. O dar daugiau informacijos apie pačią nuotrauką, papildomų nuorodų ir išteklių rasite spustelėję virš jos.

Ir jeigu kam kilo klausimas, kodėl NASA nemokamai dalina tai, kam sukurti akivaizdžiai prireikė daug lėšų ir darbo laiko, tai atsakymas būtų toks: kosmoso agentūra tikisi „kiekvieną žmogų įkvėpti tyrinėti, suprasti ir vertinti planetą, kurią vadiname namais“.

Nuoroda į nemokamą NASA nuotraukų knygą „Earth“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius