Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pirmoji „kosmoso tauta“ Asgardija tampa realybe: paleistas pirmas palydovas

Asgardijos kosmoso karalystė paleido pirmąjį palydovą. Ši vadinamoji „virtuali tauta“ yra rusų mokslininko ir milijardieriaus Igorio Ashurbeylio projektas. Pernai jis pasiūlė sukurti naują tautą, kuri būtų įsikūrusi kosmose ir nepavaldi Žemės tautų kontrolei.
Ši raketa į kosmosą kelia ir pirmą Asgardijos palydovą, ir picas bei ledus astronautams
Ši raketa į kosmosą kelia ir pirmą Asgardijos palydovą, ir picas bei ledus astronautams / „Scanpix“/AP nuotr.

Maždaug duonos kepaliuko dydžio „Asgardia-1“ palydovas buvo paleistas lapkričio 12 dieną ir jame yra pusė terabaito duomenų. Jame yra projekto pagrindas – tautos konstitucija, nacionaliniai simboliai ir 115 000 jos piliečių duomenys. Palydovas buvo paleistas iš NASA Wallops skrydžių bazės Virdžinijos valstijoje „Cygnus“ erdvėlaiviu, kurį iškėlė įmonės „Orbital ATK“ raketa „Antares“.

„Cygnus“ komanda prie Tarptautinės kosmoso stoties prisijungė lapkričio 14 dieną ir atliko pagrindinę savo misiją – pristatė atsargas astronautams. Maždaug po mėnesio krovininė kapsulė atsiskirs ir kils dar aukščiau virš Žemės, kur paleis „Asgardia-1“ palydovą į orbitą.

Nors I.Ashurbeyli planuoja įtikinti JT pripažinti Asgardiją kaip suverenią tautą ir vėliau kosmose sukurti Asgardijos kolonijas, jos kaip tautos kol kas nepripažįsta jokia Žemės šalis. Kol kas vienintelis buvimo kosmoso tautos piliečiu pranašumas – galimybė siųsti duomenis į orbitoje skriejantį „Asgardia-1“.

Laikas parodys, ar kosminė Asgardijos karalystė taps pirmąja kosmose įsikūrusia tauta, ar taip ir liks įamžinta tik orbitoje skriejančiu duonos kepaliuko dydžio duomenų kaupikliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius