Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje nukritęs meteoritas suteikė peno pasaulio pabaigos pranašams

„Važiavau automobiliu per aikštę. Staiga aikštė nušvito labai ryškia, neįprasta šviesa“, – pasakojo Rusijos Uralo regione esančio Čeliabinsko miesto gyventojas Vasilijus Rožko.
Meteoritas danguje paliko ryškų ruožą
Meteoritas danguje paliko ryškų ruožą / Kadras iš „YouTube“

„Trys ar keturias sekundes plieskė ryški šviesa, vėliau viskas vėl buvo kaip įprasta. Iš mašinos pamačiau pasirodžiusį pėdsaką (danguje). Tada, kai važiavau, driokstelėjo sprogimas“, – jis sakė Rusijos televizijai.

Liudininkai, penktadienį stebėję įspūdingą meteorito kritimą šiame regione, pasakojo apie sukrėtimą ir siaubą, apėmusį, kai jie pamatė šviesą nutvieskusią itin ryškią šviesą, kuria daugelis palaikė krintančiu lėktuvu. Tuojau po to pasigirdo garsus sprogimas, kuris išdaužė daugelio pastatų langus.

Tinklalapis „Life News“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriam matomi 15-ojoje Čeliabinsko mokykloje klykiantys vaikai ir ant grindų gulinčios stiklo šukės bei medinių langų rėmų nuolaužos.

„Pirmiausiai visą klasę nušvietė nerealiai ryški šviesa iš dešinės mokyklos pusės. Tokios šviesos gyvenime nebūna – tik per pasaulio pabaigą. Tuomet pasirodė pėdsakas, panašus į paliktą lėktuvo, tik dešimt kartų didesnis“, – mokytoja Valentina Nikolajeva sakė „Life News“.

„Pirmiausiai pagalvojau, kad krinta lėktuvas, tačiau nebuvo jokio variklių gausmo... Po akimirkos nugriaudėjo galingas sprogimas, – pasakojo kitas Čeliabinsko gyventojas Denisas Laskovas. – Daugelyje namų mūsų gatvėje išdužo langai.“

„Tuo metu stovėjau virtuvėje ir pamačiau danguje, dideliame aukštyje, labai ryškią šviesą. Tuomet nugriaudėjo sprogimas – toks stiprus, jog atsidarė langas, mane nubloškė tolyn nuo jo, o ant palangės stovėję kaktusai buvo išmėtyti visoje virtuvėje“, – Čeliabinsko gyventojas Antonas Jemeljanovas dalijosi įspūdžiais su naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Incidento liudininkai paskelbė internete mobiliaisiais telefonais ir automobilių vaizdo registratoriais nufilmuotą žybsnį bei baltą meteorito kritimo pėdsaką giedrame ryto danguje.

Viename iš automobilio nufilmuotame įraše, paskelbtame portale „YouTube“, matoma, kaip danguje pasirodo judantis skaisčiai švytintis objektas, kurio šviesa staigiai ryškėja ir tampa akinama, kol ties horizontu blyksteli didžiulis sprogimas.

Uralo regiono pagrindinio miesto Jekaterinburgo roko grupės „Smyslovyje Galiucinaciji“ („Prasminės haliucinacijos“) lyderis Sergejus Bobunecas viename socialiniame tinkle rašė matęs tą žybsnį savo mieste.

„Rūkiau lauke, ir kai pažvelgiau į dangų, jis staiga ryškiai nušvito, ir kažkas panašaus į saulę nukrito kažkur į pietus nuo Jekaterinburgo. Ar kas nors tai matė? Kas tai buvo“, – jo žinutę citavo naujienų portalas Ura.ru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius