-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos vicepremjeras: šalis įspės partneres dėl pasitraukimo iš TKS projekto 2025-aisiais

Rusija planuoja statyti savo orbitinę stotį ir įspės Tarptautinės kosminės stoties (TKS) partneres, kad 2025 metais pasitrauks iš šio projekto, sekmadienį sakė šalies vicepremjeras Jurijus Borisovas.
Vaizdas pro TKS iliuminatorių į Žemę
Vaizdas pro TKS iliuminatorių į Žemę / NASA nuotr.

Tai jis sakė televizijos „Rossija 1“ laidai „Moskva. Kreml. Putin“, komentuodamas informaciją, kad vyriausybė siūlo iš anksto aptarti su užsienio partnerėmis Rusijos planus dėl nacionalinės kosminės stoties kūrimo.

Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ atstovai sakė, kad sprendimas dėl TKS likimo dar nepriimtas ir kad jis bus grindžiamas stoties techninės būklės analize.

„Turime su partnerėmis suderintą... stoties darbo terminą – 2024 metus. Po šio termino sprendimas bus priimtas remiantis stoties modulių technine būkle... ir mūsų planais dėl naujos kartos nacionalinės orbitinės tarnybinės stoties“, – nurodė „Roskosmos“.

Balandžio 12 dieną laikraštis „Moskovskij komsomolec“ pranešė, kad Rusijos vadovybė patvirtino sprendimą dėl nepriklausomos rusų orbitinės stoties kūrimo, bet naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis balandžio 13-ąją sakė, kad projektas dar nepatvirtintas.

TKS eksploatavimo terminas baigsis 2024 metais. Anksčiau ne kartą pranešta apie galimybę TKS darbo laiką pratęsti iki 2030 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius