Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys Kinijos astronautai sėkmingai sugrįžo į Žemę

Po 15 dienų misijos kosmose į Žemę sėkmingai sugrįžo ir nusileido kapsulė su trimis Kinijos astronautais, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Kinijos astronautai
Kinijos astronautai / Reuters/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Kosmosas Kinija

Astronautai kosminiu laivu „Shenzhou-10“ („dieviškąjį laivas“) keliavo į Kinijos kosminę laboratoriją „Tiangong-1“ („Dangaus rūmai“). Astronautai užbaigė doko darbus, o astronautė Wang Yaping iš kosmoso studentams pravedė vaizdo paskaitą.

Kelionė „Shenzhou -10“ buvo jau penktoji Kinijos kosmoso misija, ji vyko praėjus dešimčiai metų nuo pirmojo šalies astronauto išsiuntimo į kosmosą.

Valstybinė televizija parodė ant Mongolijos pievų besileidžiančią kapsulę. Ji žemę palietė apie 8.07 val. vietos laiku. Įgulai pranešus, kad šie yra sveiki ir saugūs, misijos kontrolės centre nuaidėjo plojimai.

Misijos vadovas Nie Haisehangas pirmasis paliko kapsulę apie 9.31 val., paskui jį sekė kolegė Wang Yaping ir Zhangas Xiaoguangas. Prieš paliekant kapsulę astronautams reikėjo laiko, kad jų kūnai prisitaikytų prie Žemės gravitacijos.

Nie Haishengas, kuris kartą jau skrido į kosmoso misiją, dabar misijoje praleido daugiau valandų nei bet kuris kitas šalies astronautas. Abi jo misijos truko 470 valandų.

Tuo metu Wang Yaping, antroji į kosmosą nuskridusi moteris, tapo pirmąja vedusia vaizdo paskaitą.

Ši misija buvo labai svarbus žingsnis Kinijai siekiant pastatyti visapusiškai funkcionuojančią kosmoso stotį, kurioje astronautai galėtų gyventi ilgą laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius