Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balsavimas: išrinkite įdomiausią kalbą apie mokslą!

Šiemet trečią kartą Lietuvoje įvyko mokslo komunikacijos konkursas „Šlovės laboratorija“. Jame dalyvavę jaunieji mokslininkai turėjo vos per 3 minutes „populiariai“ išaiškinti mokslinę žinią su mokslu nesusijusiems klausytojams.
„Šlovės laboratorija“
„Šlovės laboratorija“ / „Šlovės laboratorija“ nuotr.
Temos: 1 Laboratorija

Aiškindami fizikinius, cheminius ir kitokius sudėtingus mokslinius reiškinius tiksliųjų, technologinių ir medicinos mokslų studentai, pedagogai ir mokslininkai pasitelkė įvairiausias priemones ir palyginimus, pradedant Stasio Povilaičio šlageriu, magijos triukais, baigiant kulinarija ir drabužių dizainu.

„Kiekvienais metais „Šlovės laboratorijos“ konkursas Lietuvoje sukelia vis daugiau susidomėjimo, žadina aistras ir uždega diskusijas. Šiemet atradome labai talentingų kalbėtojų apie mokslą, kurie sugebėjo ne tik įžiebti domėjimąsi mokslu, bet ir parodyti mokslinių tyrimų reikšmę kasdieniam mūsų visų gyvenimui, – sakė „Šlovės laboratorijos“ vadovė Danguolė Kiznienė. – Tam tikra prasme, visi konkurso dalyviai yra nugalėtojai: jie priėmė nelengvą iššūkį, įveikė abejones, baimę ir žengė į sceną. Tikimės, kad drauge su jais paskatinsime ir daugiau Lietuvos mokslininkų kalbėti apie savo darbus su visuomene.“

Lietuvoje trečius metus konkursą rengianti Britų taryba siekia paraginti tiksliųjų ir gamtos mokslų mokslininkus, mokytojus ir studentus pasidalyti mokslo idėjomis su visuomene. Pagrindinė užduotis projekto dalyviams – per tris jiems skiriamas minutes įtikinamai ir aiškiai papasakoti apie savo srities atradimus, pasiekimus, naujoves bei mokslo reiškinius.

Kaip sekėsi projekto dalyviams pritaikyti naujus įgūdžius ir ar jiems pavyko nustebinti auditoriją negirdėtais mokslo faktais ir atsakymais į pačius netikėčiausius klausimus?

15min.lt skaitytojams pateikiame „Šlovės laboratorijos“ dalyvių pasirodymus. Kviečiame rinkti Jums labiausiai patikusią kalbą apie mokslą, kurios autorius ir pranešėjas gaus specialų 15min.lt prizą. Balsavimas vyksta iki birželio 11 dienos.

Peržiūrėkite ir balsuokit už Jums įdomiausią kalbą apie mokslą! VISUS PRANEŠIMUS PAKLAUSYTI GALĖSITE PASPAUDĘ ANT ŽALIO ŽENKLIUKO, KURĮ RASITE PRIE KIEKVIENO DALYVIO NUOTRAUKOS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius