Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų mokslininkų sukurti robotai savo darbui naudos šlapimą

Robotai kaip energiją naudoja ne tik akumuliatorius, saulės baterijas ar kitus energijos šaltinius. Britų mokslininkai mano, jog šiam reikalui puikiausiai tiks… šlapimas. Tiesa, toks sprendimas neturėtų stebinti, kadangi anksčiau tam reikalui buvo naudojamas kompostas, kanalizacijos vanduo, purvas ar net negyvos musės.
Korėjiečių robotas „Ciros“ moka gaminti maistą.
Korėjiečių robotas „Ciros“ / Kadras iš „YouTube“

Mokslininkų grupė iš Vakarų Anglijos universiteto rėmėsi idėja, kad naudojant šlapimą, galima išgauti energijos, taigi buvo imtasi šią mintį plėtoti. Buvo sukurta dinaminė sistema, kuri leidžia robotams ilgą laiką dirbti, pasitelkiant šią substanciją.

Šlapimo pagrindu sukurtuose kuro elementuose yra mikroorganizmų, kurie išskaido šlapimą, ir taip gaunami elektronai. Pastarieji ir lemia elektros įtampos atsiradimą.

Šlapimo kuro elementai pripildomi, naudojant pompą, kuri imituoja žmogaus širdies darbą. Ji padaryta iš medžiagų, kurios įsimena formą. Gavusi elektros impulsą pompa susispaudžia, įpurškia skystį, o vėliau išsiplečia. Tokiu būdu pasiekiama, kad kuras pumpuojamas nuolat.

Deja, mokslininkų pasiūlyta konstrukcija turi savų trūkumų. Ji pagamina tik šiek tik daugiau elektros energijos, kuri reikalinga įrenginio „širdies“ darbui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius