-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demoniškas unitazo patobulinimas: darbdaviai dievins, darbuotojai keiks

Pirmieji klozetai buvo išrasti dar 16 amžiuje. Ir, nors jie tikrai patobulėjo, šis kasdienybės simbolis išlaikė klasikinę formą. Ir tai nėra gerai. Pažvelkite į šį klozetą nuotraukoje – ar pastebite, kuo jis kitoks?
„Standard Toilet“ unitazas specialiai pagamintas taip, kad ant jo sėdėti būtų nepatogu
„Standard Toilet“ unitazas specialiai pagamintas taip, kad ant jo sėdėti būtų nepatogu / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Tualetas Unitazas

Taip, šio klozeto sėdynė yra pakrypusi žemyn visus 13 laipsnių. Manote, kad dėl to bus nepatogu ant jo sėdėti? Esate teisūs.

Šį klozetą sukūrė Jungtinės Karalystės startuolis „StandardToilet“. Šis išradimas jau yra patentuojamas, o beprasidedanti marketingo kampanija jau ieško naujoviško tualeto pirkėjų. „StandardToilet“ kūrėjai teigia, kad kelios kompanijos jau domisi naujuoju klozetu, o ateityje jis taps standartinis ne tik biuruose, bet ir prekybos centruose bei arenose. Tik ne namuose.

Nors skirtumų tikrai yra, tiek žmonių namuose, tiek viešose erdvėse naudojami labai panašūs klozetai. „StandardToilet“ nesistengs pakeisti jūsų asmeninio tualeto, o štai darbe ateityje galite tikėtis pamatyti ir tokį klozetą su 11–13 laipsnių nuolydžiu. Klozeto kūrėjai teigia, kad jis padės kompanijoms sutaupyti pinigų ir pagerins darbuotojų sveikatą.

Paprastai tariant, „StandardToilet“ yra nepatogus – vos po 5 minučių žmogui norisi atsistoti. Darbuotojai dažnai ant tualeto praleidžia ilgesnį laiką, naršydami telefone ar tiesiog vengdami darbo. Skaičiuojama, kad vien Jungtinės Karalystės ekonomikai tai atsieina 4 milijardus svarų. Darbdaviai negali uždrausti darbuotojams nueiti į tualetą, tačiau „StandardToilet“ dėka galės bent jau apriboti ten praleidžiamą laiką.

„StandardToilet“ teigia, kad toks klozetas nekenkia sveikatai – jis sukelia tik diskomfortą kojose. Net priešingai – be reikalo nesėdėdami ant klozeto žmonės sumažins hemorojaus riziką. Bet tai dar ne visi privalumai.

„StandardToilet“ technologija sumažins eiles prie prekybos centrų, arenų ar kitų masinio susibūrimo vietų tualetų. Kartu tokį tualetą turėtų būti lengviau valyti. Tiesa, jis yra brangus – kainuos 5–6 šimtus eurų, priklausomai nuo dizaino. Bet juk tai – investicija.

Aišku, žmonėms ši idėja nepatinka. 5 minutės ant nepatogaus tualeto yra kažkas labai artimo pasityčiojimui. Darbdaviai turėtų stengtis sukurti tokią darbo aplinką, kad darbuotojai nepoilsiautų tualete, o norėtų dirbti. „StandardToilet“ klozetas problemos neišsprendžia, o tik pašalina simptomą. Ir dar darbuotojo kojų sąskaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius