Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspoziciją „Mokslo salai“ kurs Lenkijos bendrovė

Kauno savivaldybė su Lenkijos bendrove „Multimedia Art & Education“ pasirašė 178 tūkst. eurų vertės sutartį „Mokslo salos“ ekspozicijos kūrimui.
„Mokslo salos“ projektas Kaune įgauna pagreitį
„Mokslo salos“ projektas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Pasiūlymą konkurse taip pat pateikė Lietuvos bendrovė „Ekspobalta“. Jie darbus pasisiūlė atlikti už 164 tūkst. eurų. Laimėtojas konkurse parinktas pagal geriausią kainos ir kokybės santykį.

„Samdome ekspozicijų kūrėjus, turinčius patirties panašiuose projektuose, kurie kartu su mumis dirbs tam, kad „Mokslo saloje“ būtų sukurta įdomi, interaktyvi ir centro tematiką atskleidžianti ekspozicija“, – BNS sakė Kauno savivaldybės tarybos narys, architektas Jonas Audėjaitis.

Pasak jo, planuojama, kad ekspozicijos koncepcija bus parengta iki kitų metų birželio pabaigos. Jos vertė sieks apie 6 mln. eurų.

Lygiagrečiai vyksta ir pastato projektavimo darbai: „Mokslo salos“ architektūrinio konkurso laimėtojai „SMAR Architecture Studio“ yra pateikę parengtus projektinius pasiūlymus, gruodžio 17 dieną numatytas jų viešas pristatymas savivaldybėje.

„Pastato ir ekspozicijos projektavimas yra tarpusavyje susiję ir turi būti suderinti, todėl yra rengiami vienu metu“, – sakė J.Audėjaitis.

Techninį projektą Nemuno saloje iškilsiančiam statiniui planuojama parengti iki kitų metų vasaros, tuomet bus skelbiamas rangos darbų pirkimas.

„Tikimės, kad rangos darbai bus pradėti 2020 metų pradžioje“, – teigė J.Audėjaitis.

Pagal architektų pasiūlymą, Nemuno saloje turėtų iškilti vieno aukšto 10,2 tūkst. kvadratinių metrų statinys.

„Projektuojamo pastato architektūra neutrali, pastatas įkomponuotas į Nemuno salos reljefą. Pietvakarių kryptimi fasadas yra įkasamas į esamą reljefą. Pagrindinis fasadas atgręžtas į natūraliai susiformavusią daubą“, – rašo projekto autoriai.

Mokslo ir inovacijų sklaidos centre bus planetariumas, konferencijų salės, erdvės interaktyviems eksponatams.

Papildomos automobilių stovėjimo vietos „Mokslo salai“ nemumatytos: juos lankytojai galės palikti netoliese esančioje „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelėje ar aikštelėje prie „Žalgirio“ arenos, Karaliaus Mindaugo prospekte.

Savivaldybė anksčiau yra suskaičiavusi, kad šis objektas kainuos apie 25 mln. eurų.

Planuojama, kad 5 mln. eurų bus gauti iš Vyriausybės, 10 mln. eurų – iš Švietimo ir mokslo ministerijos valdomų Europos Sąjungos fondų lėšų, dar 2,5 mln. eurų planuojama gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, kuriuos skirsto Vidaus reikalų ministerija. Likusius 5,5 mln. eurų skirtų savivaldybė bei partneriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius