Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU suteiks garbės daktaro vardą branduolinės fizikos profesoriui iš Belgijos

Kauno technologijos universiteto (KTU) garbės daktaro regalijos pirmadienį bus įteiktos profesoriui iš Belgijos Hamidui Ait Abderrahimui.
Hamidas Ait Abderrahimas
Hamidas Ait Abderrahimas
Temos: 2 Fizika Biofizika

Garbės daktaro vardas šiam mokslininkui suteiktas už produktyvią partnerystę su KTU ultragarsinių ir branduolinių tyrimų srityse, svarų indėlį į naujos mokslo srities – ultragarsinės diagnostikos ir vizualizacijos ekstremaliose sąlygose – išvystymą KTU, pranešė aukštoji mokykla.

Profesoriaus specializacija – branduolinė fizika, branduolinė dozimetrija, branduolinio kuro ciklas, aukšto radioaktyvumo lygio atliekų skilimas bei transmutacija ir branduolinių reaktorių technologijos.

H.A.Abderrahimas yra Belgijos branduolinių tyrimų centro generalinio direktoriaus pavaduotojas, Leveno katalikiško universiteto Leveno inžinerijos mokyklos mechaninės inžinerijos katedros reaktorių fizikos ir branduolinės inžinerijos profesorius, energetikos ir branduolinės fizikos mokslų daktaras.

Profesoriaus specializacija – branduolinė fizika, branduolinė dozimetrija, branduolinio kuro ciklas, aukšto radioaktyvumo lygio atliekų skilimas bei transmutacija ir branduolinių reaktorių technologijos. H.A.Abderrahimas yra daugiau nei 100 mokslinių publikacijų recenzavimo žurnaluose ir pranešimų tarptautinėse konferencijose autorius.

Nuo 1998 metų mokslininkas yra MYRRHA projekto direktorius. Vykdant šį projektą kuriama greitintuvų žadinama sistema, kurioje per skaldymo taikinį sąveikauja ikikritinis Pb-Bi (švino-bismuto) aušinamas reaktorius ir galingas protonų greitintuvas, teigiama KTU pranešime.

H.A.Abderrahimo iniciatyva 2001-2012 metais vykdyta Belgijos branduolinių tyrimų centro ir KTU mokslinio bendradarbiavimo programa, skirta naujo tipo branduolinio reaktoriaus MYRRHA saugiai eksploatacijai užtikrinti.

Šiuo metu profesoriaus iniciatyva KTU kartu su Belgijos branduolinių tyrimų centru sukurtos technologijos patentuojamos Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius